HEADLINERS

Infoavond voor ouders Nu je zoon of dochter binnenkort gaat studeren in het hoger onderwijs, heb je wellicht vele vragen. Bij de overgang van het secundair naar het hoger onderwijs verandert er heel wat: de manier van lesgeven, het zelfstandig verwerken van de leerstof, de verschillende locaties van de colleges, … Maar er zijn ook andere zaken die je moet weten. Want het hoger onderwijs is de voorbije jaren sterk veranderd.

ONDERWIJS

Nieuwe muziekbibliotheek in De Wijnaert geopend Onlangs is de nieuwe bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium geopend. De nieuwe bibliotheek beschikt nu over een dertigtal zitplaatsen en een vrij toegankelijke collectie.

ONDERZOEK

WetenschapscafÉ Gent De evolutietheorie geëvolueerd.

Studiedag communicatie, inzet en INSPIRATIE Tijdens deze studiedag leren twee experts je hoe je communicatie, inzet én inspiratie kan optimaliseren om je organisatie dynamischer en gezonder dan ooit te maken.

Inhalerend zingen Françoise Vanhecke (School of Arts) verkent in haar doctoraat de mogelijkheden van inhalerend zingen.

STUDENTEN

CeBIT Ook dit jaar zullen de studenten toegepaste informatica deelnemen aan CeBIT 2015, wereldwijd de belangrijkste vakbeurs voor de ICT-branche.

Fair Fashion Fest Fotoreportage van de studenten modetechnologie op het Fair Fashion Fest.

Tumult in Gent Op 25 maart opent TUMULTINGENT#3 de poorten op LUCA School of Arts. Samen met de School of Arts van de HoGent en CAMPO Victoria fungeert de school als meeting point voor een tiental uren waarin diverse kunstdisciplines en hun makers de protagonisten zijn. 

Studenten meten terrein Rock Zottegem op Studenten landmeten meten deze week het festivalterrein van Rock Zottegem op. De plannen worden gebruikt om de veiligheidsplannen voor het festival op te maken en de inplanting van de verschillende podia en de verschillende zones op het festivalterrein te optimaliseren.

ONDERNEMEN

Sympathiek of briljant? De Flem Klem Vier studentes KMO-management stelden bij Bart en Siska hun uitvinding voor. Sympathiek of briljant?

ExpertS bieden Gentse student-ondernemers professionele hulp Student Ghentrepreneur heeft sinds dit academiejaar een nieuwe dienst voor student-ondernemers gelanceerd, de startersportefeuille.

PRIJZEN & AWARDS

Student HoGent wint prestigieuze mainframewedstrijd Stijn Raes, student toegepaste informatica, heeft zich als laureaat van de ‘Master the Mainframe Contest 2014 Benelux’ als een echte mainframekenner bewezen. In een drie maanden durende online wedstrijd toonde hij zich de beste van België en Luxemburg. Met nog andere finaleplaatsen bewijst de specialisatie mainframe van de HoGent de kwaliteit van haar opleiding.

ANDERE

Boekvoorstelling Bob en Pablo Graag nodigen wij je uit op de boekvoorstelling van een nieuw prentenboek: ‘Bob en Pablo’. Het is niet zomaar een prentenboek, dit prentenboek werd speciaal ontwikkeld om het met jonge kinderen te hebben over hun ‘kwaliteiten’.

JU.DITH.IT In het boek JU.DITH.IT namen studenten van de lerarenopleiding de verdwijning van het paneel uit het Lam Gods als aanleiding om een verhaal te schrijven, in een prentenboek weer te geven en er een dvd aan toe te voegen, ondersteund met muziek, beeld, woord, beweging, drama en media.

AH!GENDA

06.03    Vorming kwaliteiten ontdekken ...
06.03    Workshop Integrated Pest Management
09.03    Studiedag capaciteitsplanning
12.03    Studienamiddag teugeldrukmeting
16.03    Boekvoorstelling Bob en Pablo
16.03    Studiedag oplossingsgericht werken
17.03    Studiedag Point of Care Testing
17.03    Wetenschapscaf√© Kortrijk
17.03    Studiedag communicatie, inzet en ...
18.03    Talentendag
24.03    Wetenschapscaf√© Gent
26.03    Studiedag grondrechten
31.03    Afstudeerbeurs AUGent
01.04    Infoavond voor ouders
01.04    HoGent Challenge Run
02.04    Studiedag E-QUAL Training ...
  
    MEER ACTIVITEITEN