HEADLINERS

HoGent start UNIEKE LERARENOPLEIDING met werkplekleren Vanaf academiejaar 2015-2016 starten de lerarenopleidingen van de HoGent met een unieke aanpak met werkplekleren. Heb je interesse in kleuteronderwijs, lager onderwijs of secundair onderwijs? Via het werkplekleren werk je als leraar met een klas waarin de kinderen of jongeren verschillende behoeftes hebben en ben je betrokken bij het brede schoolgebeuren. Zo zorgen we ervoor dat je een krachtige en bevlogen leraar wordt.

Vernieuwde programma's De opleidingen agro- en biotechnologie, modetechnologie en textieltechnologie starten vanaf volgend academiejaar met een vernieuwd programma. De programmawijzigingen zijn een antwoord op recente evoluties binnen het werkveld en passen binnen de onderwijsvisie van de HoGent waarin onderwijs gekenmerkt wordt door praktijkgerichtheid, authenticiteit, onderzoek en internationalisering.

ONDERWIJS

Slotmoment rolmodellenwerking Dit academiejaar hebben 58 ouderejaarsstudenten van de HoGent, de UGent en de Arteveldehogeschool bijna 600 laatstejaarsleerlingen in Oost-Vlaanderen gesensibiliseerd over de mogelijkheden om verder te studeren. Tijdens een feestelijk slotmoment ontvingen zij op dinsdag 28 april van Dennis Cluydts, directeur Onderwijs van de HoGent, hun certificaat als rolmodel.

Herman Van Rompuy op Studium Generale Op dinsdag 31 maart was Herman Van Rompuy te gast op Studium Generale. 

Fotoreportage infoavond voor ouders 2015 Op 1 april organiseerde de HoGent een infoavond voor ouders van potentiële studenten. Een impressie ...

ONDERZOEK

World Carpet Congress Tapijten en textielvloerbekleding zijn een perfecte match tussen creativiteit en functionaliteit. Creativiteit in design, kleuren, structuur en gebruikte materialen. Functionaliteit dankzij moderne eigenschappen als geluidsisolatie, veiligheid, thermische weerstand, luchtkwaliteit, ... Op het vijfde World Carpet Congress worden de verschillende toepassingen voor tapijten toegelicht.

Zicht op mantelzorg De HoGent helpt zorgen voor morgen. Het bekroonde instrument Zicht op Mantelzorg dat door HoGent-onderzoekers ontwikkeld werd, heeft zijn vuurdoop ondergaan. 

Kasteeldomeinen 1795-2015 Mooie publicatie van HoGent-onderzoekers over historische tuinen en parken in de Westhoek.

International Conference of Autism De rol van ouders in het begeleiden van en omgaan met kinderen met specifieke noden is van onschatbare waarde. Lector Anne-Mie Engelen was afgelopen weekend in Mumbai (Indië) gastspreker op het allereerste International Conference of Autism, Cerebral Palsy and Neurodevelopmental Disorder.

STUDENTEN

Fashion Revolution Studenten modetechnologie vragen aandacht voor eerlijke mode. Jij ook?

ONDERNEMEN

Ondernemersaward De HoGent en Odisee reiken op donderdag 7 mei opnieuw de felbegeerde Ondernemersaward uit. Met een publiek van ondernemers en studenten kiezen ze de meest gebeten ondernemer van Aalst. Daarnaast worden oud-studenten die ondernemer zijn in de bloemetjes gezet en is er een award voor een herstarter.

GEZONDHEID

Succesvolle eerste editie van de HoGent Challenge Run De HoGent Challenge Run is een spectaculaire loopwedstrijd over een parcours van 6 km. Tijdens 3 rondes van telkens 2 km trotseerden de deelnemers maar liefst 27 obstakels (o.a. The Wall Of Death, Monkey Madness, The Maze, …). Om het spektakel extra cachet te geven, waren er ook randanimatie, drank- en eetstandjes, een VIP-ruimte en een ‘enthousiasmerende’ DJ. Voor elk wat wils dus.

PRIJZEN & AWARDS

Gen Y Future Living Award ILIV en de HoGent organiseerden een columnwedstrijd voor studenten van het postgraduaat trendwatching. De opdracht: een bevlogen visie geven op future living. 

ANDERE

Klei In ‘Klei’ gidst Wouter Deprez je door de kindertijd van de wereldvermaarde illustrator en collega Carll Cneut. Wouter vertelt, Carll tekent.

Fotoreportage opendeurdag Fotoreportage van de opendeurdag op 25 april 2015.

Jobbeurs toegepaste informatica opnieuw groot succes Op dinsdagavond 28 april 2015 organiseerde de opleiding toegepaste informatica opnieuw een jobbeurs voor haar laatstejaarsstudenten uit de campussen van Gent en Aalst. Zowel de bedrijven als de studenten kunnen terugblikken op een geslaagde avond.

AH!GENDA

07.05    Hefboom bij functioneringsgesprekken
07.05    Ondernemersaward
07.05    Workshop zicht op mantelzorg
08.05    Studiedag evidence based management
12.05    Scholendag agro- en biotechnologie
20.05    Leven en door van sterren en relativiteit
21.05    LNO2-congres
21.05    Digitale apps
21.05    Studiedag weerstand
22.05    Studiedag evidence based HRM
28.05    De ziel van de stiel
28.05    World Carpet Congress
29.05    Bemiddelen als kans
29.05    Studiedag evidence based beslissen
02.06    Introductietraining WRAP
04.06    Studiedag LEAN in de gezondheidszorg
05.06    Ethische knopen in sociaal werk
   
     MEER ACTIVITEITEN