Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

2300 LIKES BEZORGEN AILEEN EINDOVERWINNING IN HOHOHOGENT-WEDSTRIJD

Afbeelding 2300 likes bezorgen Aileen eindoverwinning in HohohoGent-wedstrijd

2300 likes bezorgen Aileen eindoverwinning in HohohoGent-wedstrijd

De strijd is gestreden. Het werd een stevige eindspurt, maar Aileen Sarrazin (houttechnologie) werd, samen met haar vrienden van studentenclub Salmonella, de eindwinnaar in de kerstwedstrijd van de HoGent. De zusjes Paulien en Emma De Meyer (kleuter en secundair onderwijs) werden nipt tweede.

“De blok komt eraan. Hou je brein warm en toon hoe leuk het is om te blokken aan de HoGent. Zet je HohohoGent kerstmuts op, post je foto en maak kans op een van de vele hartverwarmende prijzen!” Dat was het uitgangspunt van een heuse kerstwedstrijd van de HoGent. Iedere HoGentenaar kreeg op 15 december een gratis kerstmuts waarmee hij of zij kon deelnemen aan een wedstrijd op Facebook. Maar liefst 65 HoGentenaars deden mee en verzamelden samen meer dan 9700 likes op hun respectievelijke foto’s.

Na een spannende eindstrijd won Aileen Sarrazin uit de opleiding houttechnologie met amper 30 likes verschil. Samen met haar vrienden van studentenclub Salmonella voerde ze drie weken lang campagne.

Aileen: “Het was een spannende strijd. Op het einde hebben we de schachten van onze studentenclub Salmonella verplicht om mee campagne te voeren. Ik vrees dat we allemaal wel wat Facebookvrienden verloren hebben. Op het einde begon het echt op stalking te lijken. (lacht) Met de cadeaubon gaan we een GoPro-camera aanschaffen voor de studentenclub om onze evenementen nog beter in beeld te brengen.”

De zusjes De Meyer, die als tweede eindigden, waren ontgoocheld maar bleven sportief. “De wedstrijd was een leuke ontspanning tijdens de blokperiode”, zegt Emma.

In totaal vielen 12 studenten in de prijzen. Dankzij onze sponsors Scolarest en Compass Group (op de foto vertegenwoordigd door Erna Delaplace) won Eline Vekeman uit de opleiding lager onderwijs een heus pizzafeestje voor 25 van haar vrienden. Barry Callebaut beloonde 3 studenten met een ijsemmer vol lekkers uit hun assortiment.

Alle studenten kunnen zich nu echt helemaal focussen op blok en examens. De HoGent-kerstmuts houdt hun brein alvast warm. Veel succes aan alle blokkende HoGentenaars!

De winnaars

 • Aileen Sarrazin (houttechnologie)
 • Paulien De Meyer (secundair onderwijs)
 • Tiffany Van Elsuwege (kleuteronderwijs)
 • Eline Vekeman (lager onderwijs)
 • Yentl De Troyer (office management)
 • Gianna Poli (secundair onderwijs)
 • Silke Maes (kleuteronderwijs)
 • Tiffany Verhoeyen (kleuteronderwijs)
 • Febe Van de Wiele (orthopedagogie)
 • Nina Gheyle (kleuteronderwijs)
 • Nora Ibech (logopedie en audiologie)
       

 

Een greep uit de vele inzendingen: