Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

NIEUWS

HoGentenaar Student van het Jaar 2017

HoGentenaar Student van het Jaar 2017

Het stadsbestuur van Gent heeft Brecht Herteleer verkozen tot ‘Student van het Jaar 2017’. Hij haalde het van acht andere kandidaten. Brecht studeert vandaag aan de HoGent af als bachelor agro- en biotechnologie, afstudeerrichting groenmanagement en optie plantmanagement (tuinbouw).


HoGent Ontvangt Prestigieuze Europese award

HoGent Ontvangt Prestigieuze Europese award

De HoGent heeft als eerste hogeschool in Vlaanderen het ‘HR Excellence in Research’-label ontvangen. Hiermee bekroont de Europese Commissie onderzoeksinstellingen die een stimulerende en gunstige werkomgeving opzetten voor onderzoekers. De HoGent toont hiermee ook het belang van onderzoek binnen de instelling aan, zowel voor de kwaliteit van onze opleidingen als voor de maatschappelijke rol die de hogeschool wil opnemen.


Nieuwe lichting projecten

Nieuwe lichting projecten

Hoe kunnen we bladluizen op bomen beheersen m.b.v. natuurlijke vijanden? Wat is het belang van social capital voor sociaal ondernemers? En met welke interventies kunnen het leven met HIV/AIDS in Oegandese schoolgemeenschappen ondersteunen?

Het huidige academiejaar is nog niet helemaal afgerond en er staat al een nieuwe lichting onderzoeksprojecten voor de deur. Volgend academiejaar starten 6 PWO-focusprojecten en 3 mutlidisciplinaire PWO-projecten. Als kers op de taart zijn ook drie TETRA-projecten van de HoGent goedgekeurd voor financiering.

Vanaf september ongetwijfeld meer nieuws over deze projecten maar de korte inhoud kan je alvast hier bekijken.


Nieuwe opleiding: Preventieadviseur niveau II

Nieuwe opleiding: Preventie adviseur niveau II

Vanaf het volgende academiejaar 2017-2018 kunnen studenten zich nu ook inschrijven voor de vorming Preventieadviseur niveau II. Studenten van alle studierichtingen, die reeds een bachelorsdiploma hebben of 100 studiepunten verworven hebben, kunnen zich inschrijven voor de opleiding. Maar wees snel, want de plaatsen zijn beperkt.


HoGent trajectbegeleider Evaline Coussement op Radio 2

HoGent trajectbegeleider Evaline Coussement op Radio 2

De examenperiode is volop in gang. Zeker geen goede periode voor de stresskippen en nagelbijters onder ons. Niet enkel studenten, maar ook ouders ondervinden veel stress door de examens. Steeds meer zoeken de ouders toenadering tot de hogescholen zelf om hen hierin te begeleiden. Radio2 vroeg zich af hoe de Hogescholen hierop reageerden en sprak met onze trajectbegeleider aan de HoGent Evaline Coussement. Beluister het fragment hier!


HoGent fietst 1000 km voor Kom op Tegen Kanker

HoGent fietst 1000 km voor Kom op Tegen Kanker

Twee HoGent wielerploegen, personeel én studenten zij aan zij, namen deel aan de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. En dat deden ze dankzij jullie steun, want eerst verzamelden we op HoGent 10.000 euro. We sprokkelden een paar indrukken bij onze sportieve collega's en studenten.


's Werelds grootste drugsonderzoek

's Werelds grootste drugsonderzoek

HoGent brengt nieuwste resultaten in kaart

Drie op vier deelnemers aan de vierde Global Drug Survey hebben in de loop van het voorbije jaar minstens één illegale drug gebruikt. Dit is een stijging in vergelijking met de respondentengroep van vorig jaar. Ook het gebruik van legale drugs als alcohol ligt weer een stuk hoger. De resultaten van ’s werelds grootste drugsonderzoek zijn voor het vierde jaar op rij verzameld door de HoGent.


Integrale zorg in de Gentse wijkgezondheidscentra

Integrale zorg in de Gentse wijkgezondheidscentra

De uitdagingen voor de Vlaamse zorgverlening zijn niet de minste: complexere zorgvragen, verwevenheid van gezondheidsproblemen en sociale problemen, vergrijzing, de toenemende gezondheidskloof tussen arm en rijk,... De huidige zorgorganisatie lijkt niet langer afgestemd op deze nieuwe en complexere zorgvragen.

De onderzoekers van het project 'Integrale zorgverlening op de eerste lijn. Onderzoek naar de interdisciplinaire aanpak van sociale problemen in de wijkgezondheidscentra tegen de achtergrond van de vermaatschappelijking van de zorg', gaan op zoek naar antwoorden voor deze nieuwe uitdagingen.


De HoGent studenten hebben hun nieuwe studentenvertegenwoordigers verkozen!

De HoGent studenten hebben hun nieuwe studentenvertegenwoordigers verkozen!

Dit zijn ze dan, de studentenvertegenwoordigers die jouw belangen zullen verdedigen in de belangrijkste bestuursorganen van de HoGent.

Onze reporter Julie strikte Gil Roose, verkozen voor alle bestuursorganen, voor een kort interview.


1ste dag van de ervaringswerker op de HoGent

1ste dag van de ervaringsmedewerker op de HoGent

Op 6 mei 2017 vond het evenement rond de 1ste dag van de ervaringswerker plaats aan de HoGent. Ook E-QUAL onderzoeker bij de HoGent Tijs Van Steenberghe kwam aan het woord.