Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

AFGESTUDEERDE KMO-MANAGEMENT OPENT HEALTHY TAKE AWAY IN BRUGGE

Afbeelding Afgestudeerde kmo-management opent healthy take away in Brugge

Vorige week opende La Muse de Marcel zijn deuren in Sint-Andries Brugge. De zaak mikt met zijn gezonde afhaalmenu's op foodies die hun etenspatroon willen aanpassen, maar er de tijd niet voor vinden. Eén van de zaakvoerders is Stefanie Neirinck, afgestudeerd aan de HoGent in 2011 in de afstudeerrichting kmo-management

Zaakvoerders Elfi en Stefanie zijn beiden fervent aanhanger van een gezonde levensstijl. Het idee voor de zaak kwam er na tweede bevalling van Elfi. “Ik raakte mijn zwangerschapskilo's maar niet kwijt en voelde me altijd moe. Ik besliste om gezonder te eten, maar ik weet uit ervaring dat dat veel opzoekingswerk vraagt. Daarnaast moet je in de winkel niet alleen anders kopen, maar ook anders koken”, zegt ze. “Dat is een hele investering voor mensen die een fulltime job moeten combineren met een gezin. Toch is er vandaag een grote vraag naar gezonde voeding en die kunnen ze hier dus kant-en-klaar komen afhalen.”

Beide dames hebben in Brugge ook al catering DéliDeux onder hun hoede. DeliDeux verzorgt feesten, events en home cookings met een eigenzinnige keuken, maar niet noodzakelijk met de nadruk op het gezondheidsaspect. 

Stefanie: "Ik hou mij voornamelijk bezig met de aansturing van het keukenpersoneel en de praktische uitwerking van de events. Dankzij mijn opleiding aan de HoGent heb ik de nodige softskills om dit uitgebreide takenpakket tot een goed einde te brengen. Kmo-management was de ideale voorbode voor een ondernemende job of een zelfstandige activiteit. Ik combineer nu mijn passie voor het koken met de expertise uit mijn opleiding. Ik kan echt zeggen dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken."

Meer info op de website van Delideux of de facebookpagina van La Muse de Marcel.