Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

AMERIKAANSE ERKENNING VOOR ONDERNEMERSAWARD HOGENT

Afbeelding Amerikaanse erkenning voor Ondernemersaward HoGent

De Ondernemersaward van de HoGent werd gisteravond in San Diego (V.S.) bekroond als excellent buitenlands programma voor ondernemerschapsonderwijs. De Amerikaanse vereniging voor ondernemerschapsbevordering USASBE koos de HoGent uit vijf internationale kandidaten tijdens haar jaarlijkse congres. Ze erkent daarmee de Ondernemersaward als een innovatieve bijdrage tot ondernemerschapsonderwijs met grensoverschrijdend potentieel. Het project stimuleert de ondernemingszin van studenten, creëert een positief imago rond ondernemerschap en maakt studenten vertrouwd met ondernemers.

Ruth DeVreese en Anja Cornelis zijn de onvermoeibare bezielers van de Ondernemersaward. In San Diego namen zij het op tegen collega’s uit India, Spanje, Hongarije en Mexico en werden ze als beste geselecteerd door een internationale jury. Als winnaars zullen ze de komende jaren zelf namens de HoGent in die jury zetelen.

Sinds 2012 reikt de HoGent samen met Odisee en de stad Aalst jaarlijks de Ondernemersaward uit aan de meest gebeten ondernemer uit de regio Aalst. De studenten bedrijfsmanagement spelen daarbij een belangrijke rol. De eerstejaars nomineren gepassioneerde ondernemers met een hart voor innovatie en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hun collega’s van het tweede jaar maken een eerste selectie op basis van voorstellingen door de eerstejaarsstudenten. Het jaarlijkse slotevenement rond de uitreiking is in korte tijd uitgegroeid tot hét feest voor ondernemen in Aalst.

Na een nominatie voor de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering in 2014 is de bekroning door USASBE een mooie erkenning voor jarenlang ondernemend onderwijs op de campus Aalst van de HoGent. Op 28 mei 2016 wordt de Ondernemersaward voor de vijfde keer uitgereikt.

Word ondernemer aan de HoGent

Wil jij meer te weten komen over ondernemen aan de HoGent? Neem dan contact op met het Centrum voor Ondernemen.

Meer info