Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

BACHELORS AGRO- EN BIOTECHNOLOGIE SLEPEN PRIJS IN DE WACHT

Afbeelding Bachelors agro- en biotechnologie slepen prijs in de wacht

Drie studenten agro- en biotechnologie hebben de wedstrijd ‘Idee van ’t Jaar 2017’ van het vakblad Fruit gewonnen met hun minisnackburgers waarin een deel van het vlees vervangen werd door stukjes groenten en fruit met afwijkende vormen en groottes. Zij winnen daarmee een trofee en een geldprijs van duizend euro.

Het vakblad Fruit bekroont jaarlijks een innovatief concept of project met een trofee en geldprijs. De zeven kandidaten stelden op de jaarvergadering in Beveren-Waas hun innoverende project voor via een filmpje. Aanwezigen konden vervolgens op hun favoriete genomineerde stemmen.

ViaViande is een minionderneming van Ruben Polfliet, Bart Billens en Inn De Reu die vlees met een extraatje maakt. In de ambachtelijke snackburgers worden groenten en fruit verwerkt om de consumptie ervan te stimuleren. De groenten en het fruit vertonen visuele gebreken waardoor ze op de veiling en supermarkten niet meer gekozen worden. Jammer, want er is helemaal niets mis met een misvormde vrucht.

“Momenteel kunnen we de bestellingen niet volgen”, zegt Ruben Polfliet. “We surfen dan ook mee op de nieuwste trends in de voeding. Nu gaan we ons nog even op de examens concentreren, maar daarna hopen we de verkoop snel weer op te starten.”

Duurzaamheid wordt bij dit project hoog in het vaandel gedragen en is net als ondernemen een van de leerlijnen/pijlers van de opleiding agro- en biotechnologie.

ViaViande