Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

BARTEL DEWULF VAN BELGOCATERING IS MEEST GEBETEN ONDERNEMER 2015

Afbeelding Bartel Dewulf van Belgocatering is meest gebeten ondernemer 2015

Bartel Dewulf van Belgocatering mocht gisteren de Ondernemersaward 2015 in ontvangst nemen. Deze award wordt jaarlijks door de HoGent en Odisee uitgereikt aan de meest gebeten ondernemer uit de regio Aalst. De feestelijke uitreiking is in korte tijd uitgegroeid tot hét event voor ondernemen in Aalst. Tijdens het drukbezochte slotfeest in Kaai 17 ontving hij de prijs uit handen van de winnaar van vorig jaar, Kristof Braem van Medec.

Het recept van de Ondernemersaward is ondertussen al bekend. Eerstejaarsstudenten bedrijfsmanagement van de HoGent en van Odisee nomineren gepassioneerde ondernemers met een hart voor innovatie en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hun collega’s van het tweede jaar maken een eerste selectie op basis van voorstellingen door de eerstejaarsstudenten. Naast Bartel Dewulf van Belgocatering behoorden dit jaar ook Sonja Moens van Ons Dagelijks Groen en Wouter Danckaert en Jelle Vlassenbroeck van Inside Matters tot de top drie van genomineerden. Samen met de andere gebeten ondernemers werden ze door comedian Stefaan De Winter voorgesteld in een hilarisch en typisch Aalsters filmpje.

Zoals steeds zetten de hogescholen ook ondernemende oud-studenten in de spotlights. Voor de HoGent viel de eer te beurt aan Pieterjan Lemmens, oud-student KMO-management, die in 2013 instapte in het familiebedrijf Lemmens Confectie. Odisee koos voor Wim Van Damme, die na verschillende bedrijfservaringen het boekhoudkantoor Profit & Tax oprichtte. De award voor de meest geslaagde herstarter ging naar Ignace Wils van Olivia&Jules (voorheen De Duurzame Drukker).

De Ondernemersaward ontstond binnen het project ‘Ondernemend Aalst’, dat de brug slaat tussen onderwijs en bedrijfswereld en wordt gesteund door het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse overheid. Administrateur-generaal Bernard De Potter noemde het een van de meest geslaagde brugprojecten. De voorbije vier jaar ontstond een hecht en vruchtbaar netwerk tussen de Aalsterse hogescholen, het stadsbestuur en de lokale ondernemers. Het project loopt eind 2015 ten einde maar ook na afloop willen de partners de interactie levendig houden. Burgemeester Christoph D’Haese en schepen van Economie Paul Stockman kondigden tijdens de uitreiking dan ook aan dat de dienst Economie van de stad Aalst, in nauwe samenwerking met de hogescholen, de organisatie van de Ondernemersaward vanaf 2016 zal voortzetten.

Vlnr: Audry Vanderstraten (student KMO-management), Jeremy Tassignon (student KMO-management, Bartel Dewulf (winnaar), Christoph D’Haese (burgemeester), Wannes Verheyen (student KMO-management) en Kristof Braem (Medec, winnaar ondernemersaward 2014)

Groepsfoto van alle genomineerde ondernemers samen met burgemeester Christoph D'Haese.

De winnaars samen met Anita Bernard (decaan HoGent Bedrijf en Organisatie) en Christoph D'Haese (burgemeester Aalst).