Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 20 01
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

BE MY BUDDY

Afbeelding Be my buddy

Volgend semester verwelkomt de HoGent opnieuw tientallen uitwisselingsstudenten uit het buitenland. Een nieuw land, een nieuwe stad, een nieuwe campus… de start van een buitenlands semester voelt vaak onwennig aan. Daarom is het HoGent International Office op zoek naar buddies om onze internationale studenten te verwelkomen en wegwijs te maken aan de HoGent. Hen ophalen aan het station, begeleiden naar hun kot, vertellen over het reilen en zeilen aan de HoGent, samen de campus en de stad Gent verkennen… het zijn kleine inspanningen die voor hen een wereld van verschil maken. Je kiest zelf welke invulling je verder geeft aan jouw rol als buddy.

 

Ook jij haalt er veel uit: je maakt vrienden, oefent een vreemde taal en wordt uitgenodigd op onze internationale activiteiten. Overweeg je in de toekomst zelf een internationale studie of stage? Dan kan dit tellen als voorbereiding op jouw avontuur!

Student KMO-management (FBO) en buddy Frederik Dekeyser vindt het alvast een aanrader: “Zowel reizen als internationaal studeren zijn uitermate fantastische ervaringen. Daarom wilde ik graag als buddy mijn enthousiasme doorgeven. Zo hebben we, als internationale groep, tijdens diverse daguitstappen of nachtelijke activiteiten ook elkaars cultuur beter leren kennen en begrijpen. Dit leidde tot een fenomenaal semester met vele mooie herinneringen om op terug te blikken.” Student Houttechnologie (FNT) en buddy Bart Blankers treedt hem daarin bij “Buddy zijn was voor mij een ervaring die ik niet had willen missen. Kennismaken met verschillende culturen en nationaliteiten, het maken vrienden over de hele wereld… het zijn belevenissen die je voor de rest van je leven bijblijven. De vele leuke en hilarische momenten die ik met ze heb meegemaakt zijn het echt waard.”

 

En, begint het al te kriebelen? Kunnen we op jou rekenen om onze internationale studenten een warm welkom te geven? Meld je dan aan bij het International Office via incoming@hogent.be en daarna brengen wij je dan in contact met jouw buddy. Vervolgens is het aftellen tot wanneer hij/zij in Gent aankomt, vermoedelijk in de week van 17 september. Als dank nodigen we jou op donderdag 20 september, samen met alle internationale studenten, uit voor een hapje en een drankje tijdens de Welcome Day. Aan jou de keuze of je je ook nadien nog beschikbaar houdt om jouw buddy verder bij te staan.