Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

BROEIKAS PITCHEVENT

Afbeelding Broeikas pitchevent

De voorbereidingen voor de Ondernemersaward 2017 zijn volop aan de gang. Op donderdag 9 maart werd een eerste selectieronde gehouden om te bepalen welke ondernemer dit jaar de Ondernemersaward krijgt. Tijdens een pitchevent in zaal Cinema kozen de tweedejaarsstudenten van de HoGent en Odisee mee welke ondernemers naar de volgende ronde mogen.

In het kader van het project Broeikas wordt ook dit jaar een Ondernemersaward uitgereikt in Aalst. Dit aan een ondernemer die gekozen wordt voor zijn uitzonderlijke ondernemingspassie. Zo’n 150 eerstejaarsstudenten van de Aalsterse hogescholen kiezen per team een ondernemer uit die volgens hen beantwoordt aan dit beeld. Hun ondernemer dienden ze vervolgens in 3 minuten kort maar krachtig voor te stellen in een pitch aan hun collega’s van het 2e jaar.

‘Een pitch is een korte presentatie waarin op een bondige manier de belangrijkste troeven van een product worden voorgesteld om zo het publiek te overtuigen van het succes van dit product’, zegt Ruth DeVreese, lid van het team van Broeikas. ‘In dit geval is het product dus de ondernemer.’ Anja Cornelis vult aan ‘Alle studenten kregen ter voorbereiding een professionele workshop pitchen. Later kunnen ze deze vaardigheden ook gebruiken als ze gaan solliciteren of indien ze zelf een onderneming opstarten.’

Jean Celestin Phuati-Nzita Umba (23), eerstejaarsstudent KMO-management, heeft er net zijn pitch opzitten: “Je verhaal vertellen in 3 minuten is zeer kort, maar dat maakt het wel uitdagend. Later zal ik deze kennis hopelijk nog kunnen gebruiken.”

Binnen het project zullen er naast deze workshop pitchen ook nog andere workshops aangeboden worden. Joris De Lee ‘Met Broeikas gaan we jongeren die ondernemende vaardigheden willen ontwikkelen ondersteunen. We willen al het jong ondernemend talent terug naar Aalst halen voor ze uitzwerven over het hele land.’ De HoGent, Odisee hogeschool en de stad Aalst slaan de handen in elkaar om een ‘broeikas’ te creëren waar jongeren hun ondernemende ideeën kunnen laten broeien.

Na de stress van het pitchen konden de studenten ook nog wat stoom aflaten tijdens een feestje in zaal Cinema. ‘De ideale manier om hét feest van de ondernemer in Aalst van start te laten gaan.’ besluit Thomas Verdoodt.
 

 

Contact

Teamleden HoGent: Anja Cornelis en Ruth DeVreese
Teamlid Odisee: Joris De Lee
Teamlid Stad Aalst: Thomas Verdoodt
www.broeikas.be
info@broeikas.be


 

Het EFRO-project Broeikas (Ondernemend Aalst) loopt van 1/10/2016 tot en met 30/09/2018. Het projectbudget bedraagt 500.000 EUR. Hiervan ontvangen we 200.000 EUR steun van EFRO, 150.000 EUR van het Hermesfonds en 50.000 EUR van de provincie Oost-Vlaanderen.