Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

BUSINESSPROJECT ROOTS BIJ LAATSTE 8 START ACADEMY

Afbeelding Businessproject Roots bij laatste 8 Start Academy

Vlajo organiseert dit academiejaar voor de zevende keer Start Academy, dé businessplanwedstrijd voor studenten hoger onderwijs. Start Academy is zowel een academie als een wedstrijd. Je start met een subliem idee dat kritisch wordt bekeken door een jury. Van zodra je door de eerste ronde bent, wil dit zeggen dat de jury in je idee gelooft. De wedstrijd bestaat uit 4 voorrondes en een finale. Er valt tot 2.500€ cash en tot 15.000€ aan consultancy-advies te winnen.

Het businessproject "Roots Whey Soda" van kmo-managementstudenten Florian DuyckLouise HeirmanQuinten CalliauwThomas de Waele, Olivier Bauwens en Bo Merlevede zit momenteel bij de laatste 8 teams. 

Olivier: "Vandaag de dag zijn gezonde, alternatieve producten in onze maatschappij enorm aan het boomen. Daarom heeft Roots, Roots Whey-Soda ontwikkeld. Het is een alternatieve soda op basis van melkwei en heeft enkele gezonde eigenschappen. Het bevat gezonde melkzuurbacteriën en essentiële aminozuren, enzymen en vitamines die je in de alledaagse frisdranken niet terug vindt."

 

De studenten hebben al een mooi traject afgelegd in deze wedstrijd en ze zijn overtuigd van de sterkte van hun product.

Olivier: "We zijn er zeker van dat er potentieel inzit en dat werd ook al duidelijk doorheen de wedstrijd. We zitten ondertussen al in de halve finale en we voelen echt het vertrouwen van de jury in de groeimogelijkheden van ons product."

In die jury zitten inderdaad wel wat kleppers. Kenny Willems (IMinds), Tjorven Denorme (Emenke), Wouter Victor Trappers (Deloitte) en Dennis Houthoofd (Horsum) vormden de jury voor de eerste voorronde.

Quinten: "Deze wedstrijd is voor ons een ongelofelijk leerrijke ervaring. De workshops zorgen ervoor dat we met nog meer bagage dan diegene die we al krijgen in onze opleiding van ons businessproject een succes kunnen maken. En natuurlijk willen we deze wedstrijd nu ook wel graag winnen!"  

Wij duimen alvast voor deze bijzonder ondernemende studenten.