Wij zijn trots op het engagement van onze nieuwe studentenvertegenwoordigers en van alle studenten die hun stem uitbrachten. Aan de HoGent hechten wij immers veel belang aan de inspraak van de studenten in beslissingsorganen. Dankzij deze studentenvertegenwoordigers kan er een open en democratisch beleid gevoerd worden.
Waarom is het zo belangrijk om als student mee inspraak te krijgen? En waarom zou je studentenvertegenwoordiger willen zijn? Wij vroegen het aan Gil Roose, tweedejaars sociaal werk. Gil werd verkozen in heel wat belangrijke bestuursorganen: het inrichtingsorgaan, de Faculteitsraad Mens & Welzijn, de Hogeschool Gent Studentenraad (HGSR) en de Stuvoraad (Studentenvoorzieningen).
In het verleden was de communicatie tussen de verschillende organen soms nogal stroef of onbestaande. Daarom stelde ik mij kandidaat om in zo veel mogelijk bestuursorganen aanwezig te zijn, zo was ik van alles op de hoogte. Uiteindelijk heb ik de huidige leden van het inrichtingsorgaan eens uitgenodigd voor een overleg en liep de communicatie zeer goed. Hierdoor werd ik gerustgesteld en heb ik het volle vertrouwen dat de toekomst er qua communicatie veel beter zal uitzien.
Ik wil graag onder andere de studenten mobiliseren om studentenvertegenwoordiger te worden. De meeste studenten hebben een beetje schrik dat het te veel tijd zal opslorpen. Of dat sommige bestuursverslagen te formeel of ingewikkeld zouden zijn. Maar ik wil ze graag geruststellen, de vertegenwoordigers stellen zelf hun takenpakket samen en hebben de vrijheid om te kiezen hoe veel werk ze opnemen. Voor de HGRS bijvoorbeeld hoef je tijdens het academiejaar slechts een keer per maand samen te komen. Uiteindelijk schuilt de magie achter de schermen: brainstormen, activiteiten, lunches etc.
Publicatiedatum: 17 mei 2017