Facebook Pixel De Vietnamconnectie van verpleegkunde - Hogeschool Gent
De Vietnamconnectie van verpleegkunde

De Vietnamconnectie van verpleegkunde.

Een delegatie van HOGENT was begin december te gast in Vietnam. De vakgroep Verpleegkunde werkt sinds 2015 immers intensief samen met de opleidingen verpleegkunde aan de universiteiten van Medicine and Pharmacy in Thai Nguyen (Noord-Vietnam) en Can Tho (Zuid-Vietnam). De organisaties delen kennis en expertise en organiseren stageprojecten.  

De universiteit van Medicine and Pharmacy in Can Tho organiseerde begin december voor haar veertigjarig bestaan een internationale conferentie waar Claudia Claes (decaan faculteit Mens en Welzijn) en Marc Dhaeze (voorzitter vakgroep Verpleegkunde) werden er uitgenodigd als respectievelijk spreker en chairman. Kristel Vandenbossche, HR-coördinator Welzijn, Ontwikkeling en Leiderschap bij AZ Maria Middelares, reisde eveneens mee. Zij staat in voor de samenwerking tussen het ziekenhuis en HOGENT voor de organisatie van stages voor inkomende Vietnamese studenten verpleegkunde. Via een Erasmus+-project kregen de afgelopen jaren vier Vietnamese studenten immers de kans om stage te lopen in AZ Maria Middelares. Die stageprojecten zijn maar een van de manieren waarop HOGENT mee bijdraagt aan het leer- en groeiproces van Vietnamese studenten om meer ‘complete’ verpleegkundigen te worden.

De HOGENT-vertegenwoordigers trokken ook naar de universiteit van Medicine and Pharmacy van Thai Nguyen. Daar sloten ze een Memorandum of Understanding af dat de samenwerking moet versterken. Ze bespraken opportuniteiten over het delen van expertise en onderzoek in de toekomst. Ze deelden er expertise met de stafleden van de opleiding verpleegkunde en bezochten stageplaatsen voor HOGENT-studenten.