Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

DOCENT HOGENT CUREERT FLIP

Afbeelding Docent HoGent cureert FLIP

Ruim 300 kunstenaarsboeken en videowerk tentoongesteld

Beeldend kunstenaar en docent grafisch ontwerp Kasper Andreasen (Denemarken/ België) stelt een tentoonstelling samen in de Zwarte Zaal van KASK & Conservatorium, de School of Arts van de HoGent. FLIP combineert een grote collectie kunstenaarsboeken met filmische werken. Kris Kimpe en Koenraad Dedobbeleer ontwierpen een scenografie voor deze expo met een grote liefde voor lezen en bladeren.

FLIP — About Image Construction is een vervolg op de tentoonstelling Copy Construct, die in maart 2017 in CC Mechelen plaatsvond. Het brengt een tijdelijk archief van een 300-tal kunstenaarsboeken samen met 13 filmische werken. FLIP verwijst enerzijds naar de performatieve handeling van het doorbladeren van een boek en anderzijds naar zaken als beeldsequenties, het omgekeerd afdrukken, het flipboek, alsook naar het afwisselend gebruik van beeld en tekst in de tentoongestelde boek- en videowerken.

De tentoonstelling is een poging om deze media samen te laten komen. Ze legt hierbij de nadruk op elkaar aanvullende narratieve strategieën en beeldende constructies. Er zijn kunstenaarsboeken uit de collectie van KASK te zien, aangevuld met een selectie van 4 boekverzamelaars en uitgevers. Zij werden voor deze gelegenheid uitgenodigd om een selectie te maken die aansluit of reageert op het thema van de tentoonstelling.

De boekwerken maken deel uit van een scenografie die door Kris Kimpe & Koenraad Dedobbeleer uitgedacht werd. Het geheel van met boeken gevulde tafels zal opnieuw worden ingezet, maar deze keer binnen de setting van een zwarte doos en omringd door videowerken. De tentoonstelling wordt vergezeld van een uitgebreide tentoonstellingsgids met een complete bibliografie van alle getoonde boeken en films, vormgegeven door 6m56s.

Kunstenaars

Met werk van Franciszka & Stefan Themerson, Bruce Checefsky, Peter Downsbrough, Kasper Andreasen, Anouk De Clercq, Hanne Lippard, Stanley Brouwn, Henri Jacobs, Dirk Zoete, Jasper Rigole, Ulises Carrión, Vincent Geyskens & Jan Op de Beeck, Maud Vande Veire, Laetitia Gendre, Jelena Vanoverbeek, Hilary Lloyd, Kris Kimpe & Koenraad Dedobbeleer.

Boekselecties door Moritz Küng, Batia Suter & Roger Willems, More Publishers, Jurgen Malfeyt, KASK-collectie e.a.

Praktisch

Tentoonstelling tot 22 maart 2018
Openingsuren: ma-zo 12 – 18 uur
Campus Bijloke - Zwarte Zaal, Louis Pasteurlaan 2, 9000 Gent
Gratis toegang