Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

EEN GESLAAGDE GLOBAL FASHION CONFERENCE!

Afbeelding Een geslaagde Global Fashion Conference!

Op 20 en 21 november vond de vierde editie van de Global Fashion Conference plaats op de Bijloke. De conferentie was een samenwerking van de School of Arts en Faculteit Natuur en Techniek in opdracht van Fast Forward Innovation uit Porto.  Met meer dan 125 deelnemers uit alle hoeken van de wereld en 150 studenten modetechnologie en modeontwerp, werd deze conferentie een internationale ontmoetingsplek voor ontwerpers, onderzoekers, studenten en bedrijven uit de modesector.

Het thema van de Global Fashion Conference was: “Rethinking & Reworking: Challenges and solutions for the conjunction of creation and technology”. Kenmerkend voor de modesector is dat zij op een knooppunt ligt van twee sterk verschillende werelden: die van de kunsten en die van de technologie. Op beide domeinen wordt gedreven onderzoek gevoerd om de sector verder te doen ontwikkelen. Binnen de HoGent gebeurt aan de faculteit Natuur en Techniek onderzoek in mode- en textieltechnologie, terwijl de ontwerpers en vormgevers die aan de School of Arts onderzoek voeren, vooral focussen op vormelijke, esthetische en sociale innovatie. De HoGent was dus de ideale plek om met dit thema aan de slag te gaan.

Tijdens de boeiende keynotes en meer dan 40 presentaties van onderzoekers en innovatieve bedrijven, kwamen dan ook de meest uiteenlopende thema’s aan bod, waarbij de begrippen authenticiteit en vakmanschap als rode draad door de uiteenzettingen liepen. Van het belang dat bij Hermès gehecht wordt aan vakmanschap, tot een vurig pleidooi voor het gebruik van digitale printtechnologie voor textiel, over het gebruik van traditionele borduursels in modeontwerp tot het ontwerpen met wild rubber uit het Braziliaanse regenwoud: de diversiteit aan onderwerpen zorgde voor een mooie symbiose tussen de wereld van de technologie en die van de kunsten gedurende deze tweedaagse conferentie.