Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

EERSTE DIPLOMA MAKELAARDIJ IN AFSTANDSLEREN

Afbeelding Eerste diploma makelaardij in afstandsleren

Eerste diploma makelaardij in afstandsleren

Een opvallend cijfer in de overzichten van inschrijvingen aan de HoGent: vastgoed doet het opvallend goed en kent een flinke aangroei met zowat 20%. Om de opleiding vastgoed ook open te stellen voor bepaalde doelgroepen die niet via het gewone dagonderwijs konden gaan, startte de HoGent ook een opleiding vastgoed in afstandsleren op. De eerste afgestudeerde in afstandsleren kreeg gisteren haar diploma én een aanmoedigingscheque van het Sociaal Fonds.

Julie Steeland is de gelukkige die haar studie via afstandsleren tot een goed einde wist te brengen en daarvoor speciaal in de bloemetjes werd gezet op de proclamatie van de faculteit Natuur en Techniek. Julie was dan ook in haar nopjes met haar diploma vastgoedmakelaardij:

"Na het beëindigen van mijn studies had ik graag doorgedaan in de vastgoedbranche.
Mijn vader is al enkele jaren bezig met een vastgoedproject van nieuwbouwappartementen in regio Kortrijk, Domein de Steelander, waardoor de interesse voor de sector gewekt was en ik al wat ervaring kon opdoen. Maar om nu weer fulltime achter de schoolbanken te gaan zitten, had ik weinig zin. Ik zocht dus een alternatief en vond dit in het pas opgestarte project afstandsleren vastgoed makelaardij aan de HoGent.

Het concept was helemaal mijn ding: op zelfstandige basis de cursussen doorlopen, taken afwerken en uiteindelijk examens afleggen samen met de studenten van het dagonderwijs. In drie jaar, dezelfde tijdspanne als dat van de dagstudenten, heb ik het diploma vastgoedmakelaardij nu in handen.

Momenteel ben ik bezig met mijn BIV-stage van een jaar bij Acasa Group, een projectontwikkelaar van groepswoning- en appartementsbouw in Oost- en West-Vlaanderen. Ik heb de smaak intussen helemaal te pakken en hoop de komende jaren nog veel te kunnen groeien in de vastgoedsector."


Opleiding vastgoed in afstandsleren

De opleiding vastgoed in afstandsleren mikt enerzijds op mensen die zich willen heroriënteren naar de vastgoedsector. Zij stellen soms na een bepaalde periode vast dat de job die ze beoefenen op basis van hun diploma toch niet hun ding is. Maar vaak hebben zij intussen een gezin, een hypothecaire lening… Dan is de flexibiliteit van deze opleiding een grote troef. Anderzijds is de opleiding ook geschikt voor mensen die al in de sector actief zijn en die dankzij de brede toegankelijkheid tot het BIV-instituut hun erkenning al binnenhaalden, maar in de praktijk de noodzaak voelen om zich inhoudelijk bij te scholen.


Meer info over de opleiding vastgoed in afstandsleren via deze link.