Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

ENGAGE-FONDS HOGENT SUCCESVOL

Afbeelding ENGAGE-fonds HOGENT succesvol

Opnieuw ondersteunt het ENGAGE fonds van HOGENT twee fantastische projecten waarmee HOGENT studenten hun wereld verbeteren. Met het ENGAGE fonds geeft HOGENT de studenten een duwtje in de rug om initiatieven rond sociale verbondenheid, gezondheid en welzijn te realiseren. En wat meer is: ook jij kan onze ENGAGE-projecten steunen.

Het ENGAGE-fonds is aan zijn tweede editie toe en dit jaar dienden de studenten zeven dossiers in. De jury was verrast door de kwaliteit en het enthousiasme waarmee de ideeën werden verdedigd. Die jury, waar ook studenten deel van uitmaken, selecteerde uiteindelijk twee projecten: één rond eenzaamheid, een tweede wil een inclusieve scoutsgroep opstarten. Elk krijgen ze 500 euro.
Mede dankzij de HOGENT Studentenraad, die dit jaar een rist activiteiten organiseert om het fonds ook te financieren, nemen de studenten steeds vaker het eigenaarschap van het ENGAGE-fonds op. Op vraag van die Studentenraad verlaagt het ENGAGE-fonds vanaf volgend jaar de drempel. Zo kunnen ook meer bescheiden projecten aanspraak maken op een ENGAGE-funding.

 

ENGAGE-project 'De Kariboes' 

Charlotte Goossens, Maya Caterin, Hera Vangheluwe en Cheyenne Willems willen een inclusieve, Gentse scoutsgroep. In hun opleiding komen de dames  vaak in aanraking met mensen  met een beperking, voor ENGAGE-kiezen ze daarom bewust voor diversiteit. Door kwetsbare groepen te betrekken bij de scoutswerking willen ze een positieve impact creëren op het buurtleven van de Neermeerskaai. Ze krijgen trouwens ook steun van de Stad Gent en praktische ondersteuning van de FOS open scouting.

ENGAGE-project ‘Eenzaamheid’

Eline Devliegher verbindt met haar fotoproject generaties met elkaar, want eenzaamheid kent geen leeftijdsgrenzen. Eline maakt reportages bij verschillende generaties en stapt op die manier hun leefwerelden binnen. Met tekst en foto’s vertelt ze hun verhaal. Dankzij die verhalen breekt het taboe van de eenzaamheid, ontstaan er nieuwe contacten en de band met familie (kleinkinderen bijv.) versterkt.

Word ENGAGE want Small Things Matter

Op onze ENGAGE-website vind je ondertussen zeven projecten. We doen er ook een oproep om ons ENGAGE-Fonds te steunen. Word ENGAGE want Small Things Matter.