Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

EREAMBASSADEURS 2017

Afbeelding Ereambassadeurs 2017

Elk jaar reikt de HoGent per faculteit, op voorstel van de betrokken faculteitsraad, een ereambassadeurschap uit. Het is de bedoeling om verdienstelijke oud-studenten in de schijnwerpers te plaatsen en meteen ook het belang van hun opleiding aan de HoGent te onderstrepen. De drie kersverse ereambassadeurs kregen hun oorkonde op een speciale alumni-avond: alumni@themovies.

Natuur en Techniek Patrick De Jaeger is afgestudeerd in 1995 in de bacheloropleiding elektromechanica. Hij begon zijn carrière bij Volvo Cars als verantwoordelijke voor de integratie van innovatieve identificatiesystemen. ln 2000 startte Patrick zijn eigen zaak, ‘De Jaeger Automation’, die zich specialiseerde in automatiseringssystemen voor de auto-industrie en later ook voor andere industrietakken. De Jaeger Automation telt intussen 12 personeelsleden en blijft groeien. Vanaf 2004 werd ook ‘De Jaeger ICT Systems’ opgericht voor de ontwikkeling van eigen softwarepakketten die inzetbaar zijn in productieomgeving. Daarmee is de klant in staat alle acties in de assemblage te traceren, waardoor de foutenmarge in die assemblage tot een minimum wordt beperkt.

 

Bedrijf en Organisatie Thomas Van der Plaetsen is in 2013-2014 afgestudeerd in de bacheloropleiding toegepaste informatica. Als student al combineerde hij zijn studies met topsport. Hij werd bekend als uitstekend meerkamper. Hij is regerend Europees kampioen tienkamp. Eerder schreef hij al de Europese junioren- en beloften-titel op zijn naam, alsook twee keer de Universiade-titel en het brons op het WK indoor 2014. Op de Olympische Spelen in Rio 2016 behaalde hij een mooie achtste plaats. Thomas werd getroffen door teelbalkanker, maar overwon de ziekte en startte na zijn genezing met het fonds ‘Back on Track’. Het fonds wil kankerpatiënten een hart onder de riem steken door in te zetten op bijkomende psychosociale begeleiding, revalidatieprogramma's en andere initiatieven om de zware behandeling waar mogelijk te verlichten. 

Mens en Welzijn Johan Geldof is in 2001 afgestudeerd in de bacheloropleiding sociaal-agogisch werk, optie maatschappelijk werk. Hij is verbonden aan de Stad Gent en werkt als sociaal regisseur voor de gebieden Dampoort, Sint-Amandsberg, Oostakker en de Kanaalzone. In die functie streeft hij ernaar het wonen in de wijken leefbaarder te maken door samenlevings- en welzijnsdiensten beter op elkaar af te stemmen en de samenwerking te optimaliseren. Daartoe worden wijkactieplannen opgemaakt op maat van de respectievelijke wijken. Vanuit zijn expertise geeft Johan Geldof ook advies aan andere steden en gemeenten.