Facebook Pixel Europese erkenning voor FTI-lab van HOGENT - Hogeschool Gent

Europese erkenning voor FTI-lab van HOGENT.

Het FTI-lab van HOGENT werd onlangs opgenomen in de Europese database van Key Enabling Technology Centres. Een hele mond vol om aan te geven dat het 'Fashion and Textiles Innovation-lab' in de Buchtenstraat over de nodige expertise en apparatuur beschikt om kmo’s te ondersteunen bij hun transformatie naar een circulair en digitaal gestuurd bedrijf. Het FTI-lab is een plaats waar  nieuwe producten en processen ontwikkeld worden en waar de nodige faciliteiten aanwezig zijn voor prototyping en upscaling naar marktrijpe producten.

Om erkend te worden als een Key Enabling Technology Centre, moet je actief zijn in een of meer van de zes door Europa geselecteerde ‘key enabling technologies’: micro- en nano-elektronica, nanotechnologie, industriële biotechnologie, geavanceerde materialen, fotonica, en geavanceerde productietechnologieën. Daarnaast wordt er van een dergelijk centrum verwacht dat er dienstverlening aan de industrie en kmo’s gebeurt en dat het binnen deze dienstverlening gaat om innovatieve producten dichter bij de markt te brengen.

Unieke expertise

“Het is een hele eer om op deze lijst te staan met het FTI-lab”, zegt Alexandra De Raeve van de vakgroep Mode-, Textiel en Houttechnologie. “Het toont aan dat onze expertise op het vlak van innovatieve technologieën binnen de mode-, textiel- en houttechnologie binnen Europa een unieke plaats inneemt. De erkenning is ook echt een hart onder de riem van iedereen die binnen HOGENT mee gezorgd heeft voor de totstandkoming van het FTI-lab in de Buchtenstraat.”