Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

FTI LAB HOGENT OPENT DEUREN

Afbeelding FTI Lab HoGent opent deuren

FTI Lab HoGent opent deuren

Wat in de volksmond het 'Textielinstituut' heet, heeft nu officieel plaatsgemaakt voor het 'Fashion and Textiles Innovation Lab' op de site Buchtenstraat van de HoGent. De gloednieuwe ateliers zijn feestelijk geopend. Algemeen directeur Bert Hoogewijs van de HoGent kreeg steun van Erik Magnus, directeur van Creamoda en Fa Quix, directeur-generaal van Fedustria, om het lint te knippen.

Het FTI Lab zal de industrie en de toekomstige spelers binnen het werkveld overtuigen van de mogelijkheid tot een gedigitaliseerde, hightech en duurzame textiel- en kledingindustrie. Bedrijven en designers zullen er terechtkunnen voor ondersteuning door experts in verschillende technieken, grondstofkeuze, afwerkingen, … bij de uitwerking van nieuwe producten en processen. 

Ook de nodige CAD/CAM software, 3D bodyscanner, digitale printers, automatische cutter, confectiemachines, weefgetouwen, breimachines, fantasiespinmachine en verf- en coatingapparatuur zijn er aanwezig.

Kortom, het FTI Lab is een plaats waar bachelors in de mode- en textieltechnologie hand in hand met de onderzoekers en het werkveld inspelen op de maatschappelijke megatrends en evoluties in de maakindustrie.