Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

GEZOCHT: TEAMS UIT DE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG, DE JEUGDHULP EN DE VERSLAVINGSSECTOR!

Afbeelding Gezocht: teams uit de geestelijke gezondheidszorg, de jeugdhulp en de verslavingssector!

Het expertisecentrum Quality of Life (HoGent) voert een onderzoek naar het toenemend belang van ervaringsdeskundigheid in de geestelijke gezondheidszorg, de jeugdhulp en de verslavingszorg. Het is geen klassiek onderzoek. De onderzoekers willen samen met teams uit het werkveld een gedeeld zoekproces aangaan. En voor dit traject zijn ze op zoek naar jullie!

Er wordt expliciet gekozen voor cocreatieve trajecten op maat van je team en organisatie.

Het startpunt van zo’n traject is het samen bepalen van uitdagingen. Concreet kan het gaan over, hoe kunnen we: Beter samenwerken? Onze expertise in beeld krijgen en versterken? Samen nadenken over de toekomst? Een visie op ervaringswerk ontwikkelen? Tot concrete oplossingen komen? Ervaringskennis een plaats geven? ... Aan de hand van creatieve manieren vertrekken we steeds vanuit wat jullie als team belangrijk vinden en jullie bepalen op welke manier het proces vorm krijgt. Zo bieden we tijd en ruimte om van elkaar te leren, te experimenteren en als team sterker te worden.

Wij ondersteunen en coachen jullie in deze zoektocht naar concrete oplossingen en acties. Eén van de mogelijkheden is het realiseren van een concreet plan van aanpak over ervaringswerk in je organisatie. We werken samen naar concrete veranderingen! Hoe dan ook realiseren we visuele verslagen van dit inhoudelijk en verbindende traject.

Concreet zijn we op zoek naar vijf teams in zowel de geestelijke gezondheidszorg, de jeugdhulp en de verslavingssector om samen met ons aan de slag te gaan.

Het traject bestaat uit één volledige startdag waarin we kennismaken, een gedeelde uitdaging formuleren en de eerste lijnen uittekenen voor de toekomst. Nadien bieden we drie of vier halve dagen ondersteuning aan om tot concrete acties of oplossingen te komen.

Deze trajecten lopen van januari 2018 tot december 2018. De momenten waarop we samen komen, stemmen we onderling af.

Er is tijd tot eind november om in deze trajecten mee te stappen. Begin december nemen we terug contact op met alle geïnteresseerde teams. Indien nodig, maken we een selectie om een diversiteit aan teams te ondersteunen.

Indien je interesse hebt, laat je iets weten via tijs.vansteenberghe@hogent.be?

Voor alle actuele informatie: volg ons op Facebook.

Bekijk de flyer hier.