Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

GEZONDE VOEDING, DAAR GAAN WE VOOR!

Afbeelding Gezonde voeding, daar gaan we voor!

Eet jij geregeld je buikje rond in een van de HOGENT-resto’s? Groot gelijk. Onze maaltijden zijn lekker, gevarieerd, evenwichtig en gezond! En dat voor een prikje. Iets wat we graag behouden. Daarom passen we vanaf academiejaar 2019-2020 onze prijslijst aan.

Kies je voor ongezonde voeding dan betaal je relatief meer dan voor het gezonde alternatief. Ga dus voor gezond: even lekker en het verschil voel je in je portemonnee. We herschikken de prijzen. De kwaliteit? Die blijft.

Waarom doen we dat? Wat zijn de nieuwe prijzen? Hoeveel betaal je in een vergelijkbaar studentenrestaurant? Wat doet HOGENT nog meer om je innerlijke mens te versterken? Nu en in de toekomst? Je komt het hier allemaal te weten. 

Huh? Nieuwe prijslijst? Waarom?

Koken kost geld. De prijzen in de resto’s zijn de voorbije jaren niet veranderd. Dat terwijl de kosten voor de uitbating exponentieel zijn toegenomen. Daarnaast nemen de voedselkosten een stevige hap uit ons budget. Willen we ons gevarieerde en gezonde maaltijden blijven aanbieden? En dat voor een studentvriendelijke prijs? Dan kunnen we niet anders. Om ons aanbod duurzaam te houden, moeten we onze prijzen dus mee laten evolueren.

Gezondste schotel, laagste prijs.

Maar dat is niet de enige reden. Via de prijsaanpassing krijgt gezonde voeding een ereplaats op ons menu. En dat vertaalt zich in een relatief lagere prijs. Hoe bepalen we die? In samenwerking met het Vlaams Instituut Gezond Leven delen we het aanbod op in drie categorieën: gezond, minder gezond en ongezond. Gezonde voeding krijgt de hoogste tussenkomst in kosten. Ongezonde voeding de laagste. Makes sense, toch? Want geef toe, worstenbroodjes subsidiëren is toch echt te gek voor woorden?

Jij komt bij, je portemonnee slankt af.

Het aanbod blijft ongewijzigd. Je kunt nog elke dag frieten op je bord scheppen, smullen van boterkoeken en pizzabaguettes ... Jij kiest. Alleen betaal je ietsje meer voor deze minder voedzame producten. De dagschotel blijft de goedkoopste en dus ook gezondste optie.

En wat kost dat nu allemaal?

Wat zijn de nieuwe prijzen? In onderstaande tabel vind je een overzicht van de verschillende voedingscategorieën met prijzen. Gedetailleerde prijslijst bekijken? Check deze pagina.

Maaltijden Dranken
Soep € 0,80 Frisdrank suiker 33 cl € 1,30
Dagschotel € 4 Frisdrank suiker 50 cl € 1,50
Vegetarische dagschotel € 4 Frisdrank zero 33 cl € 1,20
Koude schotel € 4 Frisdrank zero 50 cl € 1,40
Suggestieschotel € 4,20 Fles water 50 cl € 1
Desserts € 1 - € 1,5 Fles water 1 l € 1,40
    Gearomatiseerd water € 1,10
 
(H)eerlijk wist-je-datje.

Wist je dat je dagschotel bijna 9 euro kost? Jij betaalt slechts 4 euro. HOGENT legt hier 5 euro bovenop. Reken maar eens uit: 17.000 HOGENT-studenten, goed voor zo’n 270.000 maaltijden op jaarbasis. Dat heeft zo zijn prijs. Maar het is het waard. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Daarvoor doen we het.

Voor de nieuwe prijslijst zijn we niet over een nacht ijs gegaan. We kregen advies van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Daarnaast zijn we gaan gluren bij de buren. En wat blijkt? De prijzen van resto HOGENT zijn vergelijk­baar met resto’s van andere hoger­onderwijs­instellingen.

 

benchmark

 

Eten doe je met je ogen. Je gerecht smaakt beter in een gezellige en comfortabele omgeving. Daarom blijft HOGENT investeren in duurzame studentenrestaurants. Ook in meer zitplaatsen? Check, walking dinners horen hier niet thuis. Wat hebben we ondertussen gerealiseerd? Wat staat er op de planning? Je leest het hier.

Resto Bijloke in het nieuw

Sinds het begin van dit academiejaar zit resto Bijloke in een volledig nieuw kleedje: een nieuwe verskeuken, een verse lik verf en spiksplinternieuwe meubels. Een aanrader, ook voor studenten die hier geen les volgen. 
Make-over voor resto Mercator

Het nieuwe meubilair van resto Mercator al gespot? Wat denk je van de zachte tinten tegen de muur? Toch meer van deze tijd dan die felle kleuren van weleer. Als pientere student merkte je ongetwijfeld de nieuwe ramen op. Vanaf nu eet je in stijl. En Instagramproof!

Toekomstplannen voor extra resto op campus Schoonmeersen

Begin dit academiejaar opende gebouw T op campus Schoonmeersen de deuren. ‘Waarom is er in de buurt van dit gebouw geen studentenrestaurant?’ Een vraag die studenten ons terecht stelden. En dus onderzoeken we wat mogelijk is. Ons plan? Zo snel mogelijk een gloednieuw (tijdelijk) resto te bouwen. Een studie- en ontmoetingsplek met maar liefst 600 zitplaatsen.

 
Nog vragen over
de nieuwe prijslijst?

Neem contact op met STUVO via catering@hogent.be.