Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

HOGENT CAMPUS AALST 2.0

Afbeelding HoGent campus Aalst 2.0

We kondigen een nieuw tijdperk aan op campus Aalst van de HoGent. Nieuwe opleidingen, de nadruk op ondernemerschap en futuristische technologische tools zorgen voor een nieuwe en verbeterde aanpak op campus Aalst.

Allereerst mag campus Aalst vanaf het volgend academiejaar 2017-2018 maar liefst drie nieuwe opleidingen verwelkomen. Dankzij een samenwerkingsovereenkomst tussen de HoGent en de HBO5 instellingen CVO Leerstad en Vesaliusinstituut, worden de vakken boekhouden, meertalig secretariaat en verpleegkunde aangeboden. De komst van een nieuwe opleiding verpleegkunde in een stad als Aalst met twee belangrijke ziekenhuizen is een serieuze meerwaarde voor de regionale arbeidsmarkt.

Naast de komst van de nieuwe opleidingen beschikt de HoGent campus Aalst voortaan ook over een “broeikaslokaal”, dankzij Europese middelen en samen met de stad Aalst en Odisee werd dit project gerealiseerd. “Aalst in een bruisende stad met veel ondernemerschap”, zegt Jan Schelstraete van de HoGent “we willen dat onze studenten dit ondernemerschap capteren en hiermee aan de slag gaan”.

Dankzij een vernieuwd onderwijsconcept worden ook de bacheloropleidingen bedrijfsmanagement en toegepaste informatica onder handen genomen. Nieuwe technologische tools zoals de Hololens voorzien extra ruimte voor experiment en een onderzoekende houding. De HoGent speelt zo in op de sterk evoluerende maatschappij en kan voldoen aan de veranderende noden van de toekomstige werkgever.

Wil jij de vernieuwde campus Aalst 2.0 zelf ontdekken? Kom dan naar onze infomoment op woensdag 28 juni en verken zelf de toekomstmogelijkheden aan de HoGent. Want aan de HoGent is de toekomst aan de doeners!

Campus Aalst 2.0 kwam ook in het nieuws! De persconferentie op maandag 18 april was een groot succes, met veel media-aandacht. Op het nieuwsblad kan men ook een mooie filmreportage over de nieuwe opleidingen en innoverende aanpak in Aalst terug vinden.