Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

HOGENT EN EMERSON GAAN SAMENWERKEN

Afbeelding HOGENT en EMERSON gaan samenwerken
Patrick Deruytter (Emerson), Koen Goethals (algemeen directeur HOGENT) en Willem De Keyzer (decaan Natuur en Techniek - HOGENT) tekenen samenwerkingsovereenkomst

 

Emerson is een naam als een klok op het vlak van meet- en regelsystemen voor de petrochemie. Het bedrijf gaat intens samenwerken met het hoger onderwijs en ziet in HOGENT een ideale partner.

De samenwerking die nu van start ging, situeert zich binnen de opleiding elektromechanica. Emerson zal die opleiding zowel financieel als praktisch ondersteunen. Zo staan zij in voor de volledige vernieuwing van de pompenstand. Het bedrijf levert het allernieuwste type flow- en niveausensoren en een overkoepelend besturingssysteem.

In een tweede fase zal Emerson ook onze brouwerij, bekend van het Bijlokebier, volledig vernieuwen. De vernieuwde brouwerij kan dan worden gebruikt voor netwerkevents en zal voor marketingdoeleinden  worden ingezet. Op die manier hoopt het bedrijf zich in de markt te kunnen zetten als belangrijke speler in de wereld van food and beverage.

Extra troef voor studenten

Opleidingsvoorzitter Wim De Schrijver is opgetogen over deze uitgebreide samenwerking: “We woonden het jaarlijks congres van Emerson over meet- en regeltechnieken bij en op die manier de samenwerkingsmogelijkheden kunnen verkennen. Daarbij zijn ook veelbelovende afspraken gemaakt rond internationale stages, demomateriaal en het stimuleren van vrouwen om voor een technische opleiding te kiezen. Een opleiding die resulteert in een job in deze boeiende en bloeiende sector.”