Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

HOGENT EN STRABAG BELGIUM GOOIEN DEUREN VAN GEBOUW T OPEN

Afbeelding HoGent en STRABAG Belgium gooien deuren van Gebouw T open

Hogeschool neemt deel aan Open Wervendag 2018

Opdrachtgever HoGent zet samen met aannemer STRABAG Belgium de werfhekken van het project Gebouw T aan de Voskenslaan in Gent open. Op de Open Wervendag 2018 is iedereen welkom om dit magnifieke gebouw in wording te bezoeken.

Het Gebouw T, dat door STRABAG voor de HoGent wordt gebouwd, is een  hoogtechnologische en architecturale parel van 12.000 m². Vanaf 2019 wordt het onder meer de nieuwe thuishaven voor de studenten van de faculteit Mens en Welzijn. Voor aannemer en opdrachtgever is de Open Wervendag 2018 het ideale moment om alle geïnteresseerden uit te nodigen voor een werfbezoek. Op initiatief van de Confederatie Bouw zijn er die dag over het hele land bijzondere bouwprojecten te bezoeken.

Het nieuwe Gebouw T zal opvallen door elegante composieten lamellen aan de gevel. Bijzonder is dat de stukken recht worden aangeleverd en in sommige gevallen ter plekke in hun definitieve vorm gebogen. Een deel van de lamellen zal al geplaatst zijn op 6 mei en is dus te bezichtigen. Daarnaast wordt ook de centrale binnenruimte met indrukwekkende draaitrappen opengesteld. Rond die binnenruimte bevinden zich leslokalen, auditoria en kantoren. De vloerplaten van het gebouw zijn uitgevoerd in nagespannen beton, waardoor de overspanning van 22 meter geen steunwanden of kolommen nodig heeft. Stof genoeg dus voor een interessant bezoek.

Voor de HoGent is het gebouw T het poortgebouw van een nieuwe ontwikkeling van de campus Schoonmeersen. Het is de eerste realisatie van het Masterplan. Het gebouw zal als voorbeeld dienen voor de verdere ontwikkeling op de campus. De opzet is om een interactieve schoolomgeving te creëren, die ook dienst zal doen als publieke ruimte. Hierbij streeft de HoGent naar een duurzame, open en toegankelijke campus, die zorgt voor het welzijn en het comfort van studenten, docenten en buurtbewoners.

Praktisch

Zondag 6 mei, van 10 tot 17 uur: Gebouw T van de HoGent te bezoeken op de Open Wervendag 2018. Er is parkeergelegenheid naast het gebouw. Vooraf inschrijven hoeft niet.

Meer info: www.openwervendag.be