Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

HOGENT IN ACTIE TIJDENS WEEK VAN DE ZORG

Afbeelding HoGent in actie tijdens Week van de Zorg

Op woensdag 14 maart neemt de bacheloropleiding verpleegkunde van de HoGent deel aan de Week van de Zorg. In die week zetten ziekenhuizen, woonzorgcentra, welzijnsvoorzieningen en andere zorgorganisaties hun deuren open voor het grote publiek, en laten de (hoge)scholen zien hoe aantrekkelijk de opleiding verpleegkunde is. De HoGent laat haar studenten passanten informeren naar hun skills rond reanimeren. Als die voor verbetering vatbaar zijn, schieten zij te hulp!

Hoe red je een mensenleven?

Op woensdag 14 maart lanceert de HoGent een reanimatiemarathon voor de Week van de Zorg. Samen met Rode Kruis en verscheidene Vlaamse hogescholen organiseert Dag van de Zorg vzw een grootschalig evenement. In 16 steden trekken studenten uit het verpleegkundig onderwijs de straat op om passanten te informeren over correcte reanimatietechnieken. Ze willen aantonen hoe je door de juiste kennis en techniek een mensenleven kan redden, om zo het verpleegkundig onderwijs op een positieve manier in de kijker te zetten. Concreet zullen studenten en lectoren van de opleidingen verpleegkunde, ook samen en dank zij jou, aan station Gent Sint-Pieters en de Krook vijf uur lang een reanimatiemarathon houden.

Dag van de Zorg vzw

De Dag van de Zorg wil met een bundeling van krachten de sector in zijn volle omvang en diversiteit op de kaart zetten: ziekenhuizen, voorzieningen voor personen met een handicap, woonzorgcentra en kinderdagverblijven, maar ook de farmaceutische bedrijven, de medisch-technologische industrie en KMO’s die hulpmiddelen ontwikkelen, de artsen, de huisartsen, de apothekers en de paramedici, het onderwijs en de onderzoekscentra, de residentiële zorg en de thuiszorg, de ziekenfondsen en de patiëntenverenigingen…

Meer info over de Dag van de Zorg vzw vind je op www.dagvandezorg.be

Praktisch

Reanimatiemarathon voor de Week van de Zorg
Woensdag 14 maart: 14 tot 16 uur
Sint-Pietersstation en Krook

Slotevenement Dag van de Zorg
Zondag 18 maart: 10 tot 17 uur

Alle locaties zijn te vinden op www.dagvandezorg.be