Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

HOGENT LEERT KINDEREN PROGRAMMEREN

Afbeelding HoGent leert kinderen programmeren

De opleiding toegepaste informatica neemt deel aan het codefever-project: een lessenpakket om kinderen vanaf 6 jaar te leren programmeren. Doelstelling is om van de kinderen digitale ‘creators’ te maken in plaats van enkel ‘users’. De lessen worden verzorgd door HoGent-lectoren én studenten van de opleiding toegepaste informatica en vinden plaats op zowel campus Schoonmeersen als op campus Aalst.

Tijdens de eerste les kwam 'Het Nieuws' op bezoek. Bekijk de reportage.

Martine Van Audenrode, opleidingsvoorzitter toegepaste informatica, is ervan overtuigd dat de nood om kinderen te leren hoe computers werken en denken, hoog is.

 Digital natives, de analfabeten van de toekomst?  Met de verandering van onze maatschappij waarin ‘internet of things’, ‘bring your own device’ en ‘IT as a service’ steeds belangrijker  worden en jongeren van kleinsaf opgroeien met tablet/pc/internet/etc.. is de nood groot dat deze kinderen leren communiceren met computers, en inzicht krijgen in  hoe ze werken en denken. Een basis “leren programmeren” is een vaardigheid dat elk kind zou moeten leren (zoals lezen en schrijven) in onze digitale maatschappij. Kinderen kunnen dit  perfect aanleren, stap voor stap van in de basisschool. Wij stimuleren het CodeFever-initiatief omdat onze digitale toekomst in handen ligt van deze generatie en ‘vroeg begonnen is half gewonnen’!”