Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

HOGENT ONTVANGT PRESTIGIEUZE EUROPESE AWARD

Afbeelding HoGent Ontvangt Prestigieuze Europese award

HoGent ontvangt prestigieuze Europese award

Eerste hogeschool in Vlaanderen met ‘HR Excellence in Research’-label

De HoGent heeft als eerste hogeschool in Vlaanderen het ‘HR Excellence in Research’-label ontvangen. Hiermee bekroont de Europese Commissie onderzoeksinstellingen die een stimulerende en gunstige werkomgeving opzetten voor onderzoekers. De HoGent toont hiermee ook het belang van onderzoek binnen de instelling aan, zowel voor de kwaliteit van onze opleidingen als voor de maatschappelijke rol die de hogeschool wil opnemen.

 

De HoGent diende bij de Europese Commissie een HR-Strategie voor onderzoekers in, bestaande uit een kijk op de huidige situatie en een actieplan om het HR-beleid nog beter af te stemmen op de noden van onderzoekers. Aspecten als diversiteit, duurzaamheid, ethisch handelen en de maatschappelijke relevantie van het onderzoek kregen hierbij uitdrukkelijk een belangrijke rol. Zo wil de HoGent met een beleid rond maatschappelijke impact er nog meer voor zorgen dat nieuw ontwikkelde kennis en concrete toepassingen een boost vormen voor vooruitgang, ontwikkeling en welzijn van de samenleving.

 

 “De toekenning van dit label is zeker een meerwaarde voor het onderzoek van de HoGent,” zegt Els Stuyven, directeur Onderzoek. “Op die manier kunnen we ons inzetten om ons onderzoek, ook internationaal, in de beste omstandigheden uit te bouwen en onze kennis en expertise ten dienste te stellen van onze opleidingen en van de maatschappij. Door de toekenning van dit label blijkt nog maar eens dat de HoGent ook in Europese onderzoeksprojecten een sterke partner kan zijn.”