Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

HOGENT STELT NIEUWE EREAMBASSADEURS VOOR

Afbeelding HoGent stelt nieuwe ereambassadeurs voor

HoGent stelt nieuwe ereambassadeurs voor

Ter gelegenheid van het alumni-event ‘alumni@the movies’ heeft de HoGent drie eretitels bekendgemaakt. Daarbij werden enkele opmerkelijke oud-studenten uitgeroepen tot ereambassadeurs van de HoGent. Het gaat telkens om figuren met een opmerkelijk en boeiend maatschappelijk verhaal. 

In 2010 werd het idee van de eretitels aan de HoGent gelanceerd. Voor de ereambassadeurs worden er telkens opvallende oud-studenten gekozen om de HoGent te vertegenwoordigen en hun vroegere opleiding uit te dragen. De intussen indrukwekkende lijst ereambassadeurs laat zien hoeveel opmerkelijke oud-studenten de hogeschool heeft. Via het ereambassadeurschap wil de HoGent de band tussen oud-studenten en hun vroegere school wat nauwer aanhalen en enkele van de opmerkelijkste figuren eens extra in de bloemetjes zetten.

De ereambassadeurs

Jimmy De Wandel (Mens en Welzijn)

Jimmy De Wandel studeerde af als bachelor in het onderwijs (lager onderwijs). Daarna haalde hij nog een masterdiploma opleidings- en onderwijswetenschappen aan de UA. Beleid en kwaliteitszorg liggen hem na aan het hart, getuige zijn engagement in de directeursopleiding van het GO! waar hij jurylid is en het vak ‘veranderingsmanagement’ doceert. Hij is auteur van een reeks artikels over het kwaliteitsvol omgaan met outputresultaten. Jimmy De Wandel zette voor het GO! een professionaliseringstraject voor startende leraren op en is zeer betrokken bij de lerarenopleidingen aan de HoGent.

 

Koen Van Lancker, Alex Lippens en Joran Van Ginderachter (Natuur en Techniek)

De faculteit Natuur en Techniek koos voor een trio, dat in 2008 afstudeerde als bachelor in de chemie (biochemie, met brouwerijtechnologie als keuzepakket). In hun vrije tijd experimenteerden de drie met eigen bieren: het ‘Brouwers Verzet’ was geboren. Ze huurden ketels van de brouwerijen Het Gulden Spoor, De ranke en Toye, maar slaagden er dit jaar in om met de steun van enkele investeerders een eigen brouwerij op te starten in Anzegem. Intussen heeft het verhaal van Koen Van Lancker, Alex Lippens en Joran Van Ginderachter (niet op foto) ook een internationaal luik gekregen: hun bieren gingen overzee en Joran kreeg het aanbod om voor een grote brouwerij in de VS te werken.

 

Anne-Cathérine en Claire Dilewyns (Bedrijf en Organisatie)

Anne-Cathérine Dilewyns werd in 2008 bachelor in bedrijfsmanagement (KMO-management) en 2 jaar later bachelor in de chemie (biochemie, met keuzepakket brouwerijtechnologie). Haar jongere zus Claire studeerde in 2011 af als bachelor in bedrijfsmanagement (marketing). Datzelfde jaar nog startten de zusjes samen met hun vader brouwerij Dilewyns op. Het bedrijf is op korte tijd uitgegroeid tot een bloeiende en vernieuwende speler zowel op de Belgische als op de internationale markt. Als bedrijfsleider sierde Anne-Cathérine onlangs de cover van het zakenblad Forbes, dat haar ook opnam in de lijst van  toonaangevende ondernemers onder de dertig in de creatieve sector.