Facebook Pixel HOGENTENAAR Senne Misplon over de internationale dag tegen holebi- en trans*fobie - Hogeschool Gent

Internationale dag tegen holebi- en trans*fobie. Een momentum om extra aandacht én een HOGENT-stem te geven aan dit topic.

Senne Misplon, student lager onderwijs, getuigt niet alleen openlijk over de drastische transformatie waar hij door ging, maar geeft ook verhelderende vormingen op maat rond de thema's gender en seksualiteit, onder meer voor secundaire scholen. Op die manier wil Senne meer inzicht verschaffen in de genderthematiek en de (vaak ook praktische) problemen die daarmee gepaard gaan.

Een gezicht en stem voor andere trans*personen

"Als woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero en als student-ondernemer probeer ik een gezicht en een stem te zijn voor andere trans*personen. Ik geef geregeld vormingen op secundaire scholen en voel dat een dag zoals vandaag in Vlaanderen nog altijd geen overbodige luxe is. Holebi- en trans*fobie is niet altijd even expliciet zichtbaar. Het zit vaak in kleine woorden, gedachten en gebaren. Het is een fabeltje te denken dat we in Vlaanderen geen holebi- of trans*fobie meer ervaren. Niet iedereen heeft een succeservaring bij coming out zoals ik."

Senne wil deze internationale dag aangrijpen om extra aandacht te vragen: "Vandaag is een dag om als rolmodel, als LGBTQ+ persoon, als mens op te komen voor de rechten van ieder mens. Vandaag is een dag om te tonen dat het wel oké is om niet te voldoen aan de geldende hetero- of cisgendernorm. Vandaag is een dag om bewust na te denken over hoe we vaak nog in hokjes denken en wat de gevolgen hiervan zijn. Vandaag is een dag om met veel trots de regenboogvlag uit te halen en te tonen aan iedereen dat het oké is om jezelf te zijn."

HOGENT is trots om studenten zoals Senne HOGENTENAAR te mogen noemen. Een HOGENTENAAR die de wereld overduidelijk het beste van zichzelf geeft.