Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

INTERNATIONALE MARKT LERARENOPLEIDING OP CAMPUS LEDEGANCK BELICHT INTERNATIONALE MOGELIJKHEDEN

Afbeelding Internationale markt lerarenopleiding op campus Ledeganck belicht internationale mogelijkheden

Lerarenopleiding HoGent slaat vleugels uit. Internationale markt op campus Ledeganck belicht internationale mogelijkheden. 

De lerarenopleidingen kleuter-, lager- en secundair onderwijs van de HoGent werken niet alleen aan hun theoretische kennis, ze willen ook kennismaken met de manier waarop in landen over de hele wereld het onderwijs wordt georganiseerd. Nu vrijdag 17 februari organiseren ze daarom een internationale markt, waarop diverse standhouders hun internationale stagemogelijkheden zullen bekendmaken en studenten hun Erasmuservaringen kunnen delen met hun opvolgers.

De internationale markt biedt meteen een uitgelezen kans om via gesprekken met stagiairs of met organisaties die inzetten op onderwijs en ondersteuning van kinderen in landen in ontwikkeling, de verworven kennis te toetsen aan de realiteit. 

Zo zet de lerarenopleiding basisonderwijs in op een samenwerking met UNICEF om het label van ‘kinderrechtenschool’ te krijgen, terwijl de opleiding secundair onderwijs de studenten laat  proeven van een stage in een andere setting dan de klassieke les in een secundaire school. Op die manier kon Bavo Berth - als enige student van een Vlaamse hogeschool - deelnemen aan de VN-klimaattop in Marokko eind vorig jaar. Anderen gingen voor een korte stage naar Roemenië, Hongarije, …

De HoGent wil haar studenten voorbereiden op een carrière waarbij diversiteit een meerwaarde is en waar lesgeven aan kinderen/leerlingen met een verschillende achtergrond tot hun basisvaardigheden behoort. Daarbij wordt niet alleen gedacht aan de uitvoering van het M-decreet,  maar ook aan lesgeven aan kinderen/leerlingen met een andere thuistaal, een andere thuissituatie, een andere nationaliteit...

De internationale markt van nu vrijdag wil hen triggeren om te kiezen voor een studie of stage in het buitenland om zelf concreet aan de slag te gaan en te proeven van een unieke internationale ervaring.

Praktisch

Vrijdag 17 februari 12u30
K.L. Ledeganckstraat 8, 9000 Gent