Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

JEAN LOUIS GODDEERIS HAALT ATTEST BEDRIJFSBEHEER NOG VOOR HIJ AFSTUDEERT

Afbeelding Jean Louis Goddeeris haalt attest bedrijfsbeheer nog voor hij afstudeert

Studenten aan de HoGent, UGent en Arteveldehogeschool moeten voortaan niet meer wachten tot ze hun bachelordiploma behaald hebben om hun eigen bedrijf te starten. Nog tijdens hun opleiding kunnen ze de basiskennis verwerven om met kennis van zaken een onderneming op te starten.

Attesten eerste keer uitgereikt

Op vrijdag 29 januari, slechts enkele maanden nadat de Vlaamse minister van Economie Philippe Muyters de nieuwe regeling voor de erkenning van getuigschriften bedrijfsbeheer voorstelde, reikt minister Muyters al de eerste attesten bedrijfsbeheer uit aan de Gentse student-ondernemers. De voordelen voor de studenten om het attest bedrijfsbeheer nog tijdens hun opleiding te behalen, zijn groot. Ze kunnen niet alleen sneller starten met hun onderneming, maar ook tijdens de cruciale opstartfase nog gebruik maken van begeleiding door hun hogeschool of universiteit. Hierdoor stijgt hun kans op succes aanzienlijk.

Jean Louis Goddeeris: van student tot zelfstandig barista

Een van de studenten die hun attest bedrijfsbeheer tijdens hun opleiding hebben behaald is Jean Louis Goddeeris. Jean-Louis is afkomstig uit Roeselare en komt uit een familie van ondernemers. Tijdens zijn studies kmo-management richtte hij samen met enkele medestudenten in 2014 Beans By Bike op als businessproject. Jean-Louis deed zijn ervaring als barista op tijdens dat businessproject. Samen met Katrien Vanderstraeten zette hij het schoolproject om in een eigen onderneming. "We zijn nu een half jaar verder en ook al is het soms moeilijk te combineren met school, alle positieve commentaar die we krijgen, bevestigt onze keuze elke keer weer", zegt Jean Louis.

De meerwaarde van het getuigschrift is voor hem duidelijk. "Bij het opstarten van een bedrijf moet je een attest van kennis van bedrijfsbeheer voorleggen en als student kan dit een obstakel zijn. Je bent namelijk nog niet gestart en al onmiddellijk afhankelijk van iemand anders. Net zoals ik kunnen sommigen hiervoor op hun ouders rekenen, maar niet iedereen wordt van thuis uit evenveel gesteund en niet alle ouders beschikken over het juiste diploma. De mogelijkheid krijgen om zelf een attest voor te leggen, zorgt ervoor dat de student-ondernemer niet meer afhankelijk is van anderen en zelf zijn verantwoordelijkheden kan opnemen. Het is een stap in de juiste richting om ondernemen als student te stimuleren."

Wil jij ook je attest bedrijfsbeheer halen nog voor je afgestudeerd bent? Klik dan hier.