Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

JONA VAN LAER: STUDENT VAN HET JAAR

Afbeelding Jona Van Laer: Student van het jaar

Jona werd verkozen tot Gentse Student van het Jaar. Na de ceremonie strikten we Jona voor een kort interview. Hoe kijkt hij nu terug op zijn opleiding  tot bachelor Agro- en biotechnologie, afstudeerrichting Groenmanagement?

 

Praktijk en eigen inspraak

Jona: "Zeer waardevol aan de opleiding Groenmanagement is dat het een heel ruim programma is. Je verwerft er informatie over zeer veel verschillende onderwerpen en hoe deze praktisch toe te passen is. De uitstappen en de praktijklessen toonden de realiteit, daar heb ik veel van opgestoken.
De lessen laten ook veel ruimte voor eigen inspraak en je krijgt de gelegenheid om de leerstof kritisch in vraag te stellen. Ik werd altijd gemotiveerd om mijn eigen mening te laten horen. De docenten staan dicht bij de studenten, dit zorgt voor een goede sfeer en een hechte klasgroep. Mijn andere medevennoten bij Tuinjan zijn trouwens drie klasgenoten."

Gepassioneerde docenten

Jona: " De meeste docenten werkten vooraf in hun vakgebied waardoor ze veel uit de praktijk kunnen vertellen. Dit is een grote meerwaarde. En als je een vraag stelt waarop ze niet kunnen antwoorden, gingen ze met veel plezier op zoek naar het antwoord. Kortom: ze zijn zeer gepassioneerd door hun vak en willen dat graag overbrengen."

Student wordt ondernemer

Jona: "Ik heb veel steun gekregen van het Centrum voor Ondernemen (CVO) van de HoGent en de organisatie Gentrepreneur. Belangrijk in het proces naar student-ondernemer was Pol Bracke, coördinator van het CVO, die al in het eerste jaar de mogelijkheden van het statuut student-ondernemer kwam uitleggen."