Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

JONAS EN MICHEL VAN APPINESS WINNEN ONDERNEMERSAWARD 2017

Afbeelding Jonas en Michel van Appiness winnen Ondernemersaward 2017

De HoGent en Odisee hebben hun jaarlijkse Ondernemersaward uitgereikt aan Jonas De Cooman en Michel De Wachter van Appiness. Zij konden de Aalsterse studenten het meest inspireren en krijgen van hen het label ‘bedreven en goedgekeurd’. 

 

Voor het eerst vond de uitreiking plaats in De Gendarmerie, op de site van de oude rijkswachtkazerne in de Denderstraat. Daarmee zetten de stad Aalst, het OCMW en de hogescholen de toon voor de toekomst. De Gendarmerie zal uitgroeien tot een ontmoetings- en werkplek voor Aalsters talent met creatieve ideeën.

Aalst Challenge Project

Broeikas, koepelorganisatie van HoGent, Odisee en stad Aalst organiseert deze Ondernemersaward. Broeikas wil van de stad een broedplaats maken voor ondernemingszin en ondernemerschap. In het nieuwe keuzevak ‘Design Thinking Lab – Aalst Challenge Project’ bij de HoGent en Odisee zullen multidisciplinaire jongerenteams slimme oplossingen bedenken voor uitdagingen die aangedragen worden door burgers, ondernemers en organisaties uit Aalst. Zo dragen ze bij aan een bruisende, leefbare en duurzame stad.

Innovatieve ondernemers

Sinds de start zes jaar geleden werkten al ruim vierduizend studenten bedrijfsmanagement van de HoGent en Odisee mee aan de Ondernemersward. Ook dit jaar traden de studenten op als ambassadeur voor hun ondernemende rolmodellen. Naast Jonas en Michel van Appiness behoorden Jo De Bruyne van Philimonius en Carolien Van Schandevijl van Stokerij De Moor tot hun top-drie van innovatieve en geëngageerde ondernemers.

Broeikas Aalst

Ook twee student-ondernemers werden in de schijnwerpers gezet. Voor Odisee was dat Laurens van Paepeghem, alias DJ Veepee, voor de HoGent Audry Vanderstraeten van Digital Leader. Een bijzondere award voor ondernemingszin werd uitgereikt aan Tom Calloens van De Fietserij, een sociale onderneming waar je fietsen kan laten herstellen, huren, kopen of zelfs op maat laten bouwen. De Fietserij maakt deel uit van Cimorné, een nieuwe hotspot in het hart van Aalst voor creatieve en vakkundige jonge ondernemers en hun klanten.

De uitreiking van de Ondernemersaward is een onmisbare afspraak geworden voor ondernemend talent in Aalst. Tegelijk zorgen het Broeikas-project en de speciale aandacht voor ondernemende medewerkers of intrapreneurs voor veelbelovende nieuwe accenten.

Voor meer informatie en foto's kan je steeds terecht op onze facebookpagina.