Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

JOUW VRAAG VOOR DE WETENSCHAP? STEL ZE NU!

Afbeelding Jouw vraag voor de wetenschap? Stel ze nu!

Welke vraag heb jij voor de wetenschap? Waar lig jij wakker van? Nog tot 27 mei kan jij jouw vragen indienen via www.vraagvoordewetenschap.be. Zo kan  jij de Vlaamse wetenschappers inspireren om op zoek te gaan naar antwoorden op jouw vragen en geef je mee vorm aan de Vlaamse Wetenschapschapsagenda.  

Alle ingediende vragen zullen door panels van experten gebundeld worden in een reeks overkoepelende vragen. Die vragen worden tijdens ‘Nachten van de wetenschap’ voorgelegd aan burgers, organisaties en wetenschappers. Alle analyses en inzichten moeten de basis vormen voor een heuse Vlaamse wetenschapsagenda, die de Vlaamse wetenschap de komende jaren in staat moet stellen om beter in te spelen op de vragen die leven bij de bevolking. Het eindresultaat wordt op 14 december 2018 voorgesteld op een groot wetenschapsfeest, waar iedereen welkom is!

Behalve de gloednieuwe website waar iedereen zijn of haar vraag kan indienen, zullen er tijdens de zes ‘Weken van de wetenschap’ verenigingen of klassen naar verborgen parels van de wetenschap trekken, dat zijn Vlaamse wetenschapscentra die tot nu toe te weinig gekend en dus onbemind zijn. De bezoekers gaan ontdekken welk onderzoek er plaatsvindt en zullen ter plaatse nieuwe vragen voor de wetenschap bedenken en inzenden. Het ‘Fashion and Textile Innovation lab’  van de HoGent in de Buchtenstraat is een van de zes verborgen parels die tijdens de ‘Weken van de wetenschap’ bezocht zullen worden, naast een onderzoeksschip op zee, een laboratorium waar robots ontstaan en een van de grootste hersencollecties ter wereld. Het resultaat van het bezoek aan het FTI-lab zal eind mei ook te bekijken zijn op de website.