Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

KERSTMARKT HOGENT STUDENTENRAAD LEVERT 900 EURO OP VOOR POVERELLO GENT

Afbeelding Kerstmarkt HoGent Studentenraad levert 900 euro op voor Poverello Gent

Kerstmarkt HoGent Studentenraad levert 900 euro op voor Poverello Gent

De traditionele kerstmarkt van de HoGent Studentenraad heeft ook dit jaar een mooi bedrag opgeleverd voor Poverello Gent, bijna 300 euro meer dan in 2015. Ook HoGent Komt Op Tegen Kanker’ had dit jaar een stand op de kerstmarkt. 

Elk jaar wordt de foyer op campus Schoonmeersen omgetoverd tot een winters tafereel met kerstverlichting en diverse kraampjes in kerstsfeer. Een heel team studenten werkt hard om van de kerstmarkt een succes te maken: opbouwen van standen, decoreren, zorgen voor kerstsfeer, sleuren met materiaal, soep maken, bakken, … Dit jaar ging er ook aandacht naar de actie ‘HoGent Komt Op Tegen Kanker’.  

De kerstmarkt wordt georganiseerd door de HoGent Studentenraad, maar ook het personeel draagt zijn steentje bij. Er worden zelfgemaakte producten en lekkernijen verkocht zoals pannenkoeken, soep, croque monsieurs, kerstmateriaal, kerststerren, geschenkartikelen, … 

Silke Vanhaute, verantwoordelijke communicatie van de studentenraad, is heel tevreden. “Alles is zeer vlot verlopen, zowel bij de opbouw als op de kerstmarkt zelf. We hebben met ons studententeam echt hard gewerkt om van deze kerstmarkt een succes te maken. Zowel via de sociale media als met affiches en flyers is er veel promotie gevoerd. En met succes. Tussen 12 en 14 uur kon je over de koppen lopen.”

Ook ondervoorzitter Julia Filippova is enthousiast: “Personeelsleden en studenten hebben die dag hun boterhammendoos thuisgelaten en zijn lekker komen eten op onze kerstmarkt. Samen met Silke heb ik bovendien 50 kerststerren verkocht, we hebben een kar volgeladen en zijn langs alle secretariaten geweest. Resultaat: uitverkocht!”

Bart Feys, voorzitter van de studentenraad én maker van 15 liter tomatensoep, besluit: “Het was nu al onze zesde kerstmarkt. Als HoGent Studentenraad vinden wij het belangrijk dat ook studenten zich belangeloos inzetten voor het goede doel. Met Poverello Gent hebben we ook heel bewust gekozen voor de ondersteuning van een Gents initiatief. Ik ben dan ook trots dat de kerstmarkt 900 euro heeft opgebracht.”