Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

LESMARATHON TUSSEN GENT EN LUIK

Afbeelding Lesmarathon tussen Gent en Luik

Gent wordt één dag lang één grote school

HoGent zet deuren open voor unieke lesmarathon

Geïnspireerd door het citaat ‘It takes a whole village to raise a child’ wordt Gent in de lesmarathon voor één dag één grote school. Kwaliteitsvol onderwijs en levenslang leren voor iedereen, dat is waar de vierde lesmarathon-uitdaging om draait. De HoGent doet alvast enthousiast mee…

 

Op dinsdag 16 mei is het zover. Dan breken de Gentse klassen uit hun schoolmuren. Leerlingen van het lager en het secundair onderwijs zullen die dag op heel wat verrassende locaties in de stad les volgen én er les kunnen krijgen van een inspirerende leerkracht-voor-één-dag. De uitdaging naar zo veel mogelijk locaties loopt tussen de Stad Gent en de Stad Luik.

 

De HoGent zet alvast haar deuren open. Zo kunnen leerkrachten les geven in de auditoria en de lokalen van de campus Vesalius en de campus Ledeganck. Docenten van de HoGent zullen hen ook zelf lesgeven. Katrien D’Haeseleer geeft een les over duurzaam omgaan met de natuur ‘Blij met de bij’ en Veerle Lagaert een les ‘Logistiek spel’. De School of Arts van de HoGent nodigt leerlingen uit op de campus Bijloke. Artistiek docent Paola Bartoletti (drama) ontvangt hen voor een initiërende tekenles, een les over hoe kunst werkt of een bewegingsimprovisatieles bij drama.

 

De nadruk van deze uitdaging ligt voor de HoGent in het belang van de ontwikkeling van de kinderen. De HoGent draagt graag bij om van de Stad Gent de wijste stad te maken. Want de stad met het hoogste aantal locaties is winnaar en mag zich de wijste stad noemen!