Facebook Pixel Nieuwe didactische keukens op campus Vesalius - Hogeschool Gent

Nieuwe didactische keukens op campus Vesalius.

Sinds maandag 28 januari kunnen de studenten voedings- en dieetkunde praktijkervaring opdoen in de nieuwe didactische keukens op campus Vesalius. In een professionele omgeving kortom, met eigentijdse toestellen en in orde met alle (strenge) veiligheids- en hygiënevoorschriften. En onze studenten voedings- en dieetkunde gingen er maandag van start met hun examen.

De bouw van de twee nieuwe keukens was een uitdaging. De oude keukens konden niet dicht, want onze studenten moesten verder over de praktijklokalen kunnen beschikken. Daarom werd geopteerd om twee leslokalen te verbouwen tot nieuwe didactische keukens elk met 20 werkposten. En dat houdt in: aanleg van volledig nieuwe aan- en afvoer, aangepaste HVAC, extra mechanische ventilatie en niet te vergeten efficiënte veiligheidsinstallaties. Bij elke keuken sluit ook een nieuw leslokaal aan en een vaatwaszone. Verder werd een berging en een kleedruimte ingericht.

Maar belangrijkst is uiteraard dat de studenten voedings- en dieetkunde nu praktijkervaring opdoen in professionele keukens, met state-of-the-art toestellen. Dat kan enkel de kwaliteit van de opleiding ten goede komen.