Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 20 01
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

NIEUWE LOCATIE VOOR STUDENTEN JAZZ, POPMUZIEK EN MUZIEKPRODUCTIE

Afbeelding Nieuwe locatie voor studenten Jazz, Popmuziek en Muziekproductie

De studenten Jazz, Popmuziek en Muziekproductie zitten wat verspreid over de stad. Ze hebben les- en oefenlokalen in een pand aan de Nederpolder (het gebouw naast het Conservatorium aan de Hoogpoort) en lokalen in de Leopoldskazerne. Het gebouw aan de Nederpolder is op zijn zachts gezegd uitgeleefd en voldoet niet meer aan de hedendaagse normen, de Leopoldskazerne krijgt een nieuwe bestemming.


Daarom ging de School of Arts in zee met Sogent, sinds 2011 eigenaar van het voormalige schoolgebouw aan de Paddenhoek. Om het gebouw aan te passen aan de specifieke noden van onze studenten Jazz, Popmuziek en Muziekproductie werd een ontwerp gemaakt met volwaardige les- en oefenlokalen waarbij naast een optimale akoestische beleving en het vermijden van geluidsoverlast ook duurzaamheid en comfort centraal stonden. Zo werd bijvoorbeeld elk afzonderlijk muzieklokaal opgevat als een akoestisch gesloten box met één schuine wand. Die wand zorgt voor een optimale akoestiek.

Een polyvalente ruimte op het gelijkvloers zal gebruikt worden voor onder meer openbare examens. Bovendien werden twee opnamestudio’s voorzien.
De bouwwerken zitten er op. Onze School of Arts plaatst deze zomervakantie de vaste instrumenten, het opnamemateriaal en het meubilair.