Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

NIEUWE NAAM VOOR TEXTIELOPLEIDING

Afbeelding Nieuwe naam voor textielopleiding

De opleiding bachelor in de textieltechnologie is dit academiejaar met een volledig nieuwe curriculum gestart en is volop bezig met de uitbouw van een nieuwe locatie voor onderwijs, onderzoek en dienstverlening. De naam van de opleiding bleef echter onveranderd.

Wat je moet weten:

  • Onze studenten leren alles over de klassieke fabricage- en veredelingstechnieken, over materialen, hun eigenschappen en mogelijke toepassingen. Maar ze gaan ook tijdens de opleiding aan de slag met de nieuwste digitale technieken en worden volop betrokken bij praktijkgericht onderzoek rond bijvoorbeeld smart textiles, 3D-weven, digitaal bedrukken, 3D-print, low impact technologies zoals plasma en UV, ...
  • Ze leren op basis van deze kennis en vaardigheden nieuwe, innovatieve producten bedenken en ontwerpen en kunnen tijdens dit proces hun creativiteit de volle loop laten. Duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en ecodesign staan al bij de start van de productontwikkeling centraal.

Kortom, de opleiding wil jonge mensen aantrekken die graag hoogtechnologisch, innovatief en creatief bezig zijn en zoekt naar een naam die de nieuwe lading dekt. Kijk jij even met ons mee door die andere bril?
Stem mee en krijg als eerste de nieuwe naam toegestuurd.