Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

OPNIEUW STERKE HOGENT VERTEGENWOORDIGING IN DE VERKIEZING VAN DE GENTSE STUDENT-ONDERNEMER 2017.

Afbeelding Opnieuw sterke HoGent vertegenwoordiging in de verkiezing van de Gentse Student-ondernemer 2017.

Opnieuw sterke HoGent vertegenwoordiging in de verkiezing van de Gentse Student-ondernemer 2017

Het is in Gent een jaarlijkse traditie: de verkiezing van Dé Gentse Student-Ondernemer van het jaar. Samen met stad Gent en de organisatie Gentrepreneur worden de verkiezingen voor de 7de maal georganiseerd. Gentrepreneur is een unieke samenwerking tussen ACCIO (Arteveldehogeschool), Durf Ondernemen (UGent), Centrum voor Ondernemen (HoGent), Stad Gent, Unizo en  iMinds.

De winnaar wordt één jaar lang het rolmodel om nog meer studenten te overtuigen een onderneming te starten tijdens de studies. Bovendien krijgt hij of zij een geldprijs van 1000 euro en kan de winnaar van heel wat media-aandacht genieten.

Uit tal van inschrijvingen werden twee HoGent studenten geselecteerd. Zij strijden om de titel Gentse student-ondernemer van het jaar. Wij stellen je de kandidaten met grote trots even voor.

 

Angelo Medagoda

Vorig jaar hebben Angelo Medagoda en Gustave Lorré, allebei studenten KMO-management, Friends & Fools opgericht. Friends & Fools is een jong bedrijf dat met 'Dinner on a Lake' en 'Cocoon Tree’ twee unieke ervaringsconcepten aanbiedt. Hoewel ze hun concepten nog maar een goed half jaar geleden lanceerden, heeft hun onderneming de wind in de zeilen. 

 

 

Jona van Laer

Jona van Laer is student Agro- en biotechnologie, afstudeerrichting Groenmanagement. Hij startte ruim één jaar geleden zijn eigen tuinonderneming waarin het ecologische aspect centraal staat. Chemische sproeimaterialen worden vervangen door duurzame en ecologische oplossingen. Ook wil hij de biodiversiteit verhogen door meer groen in de stad te brengen. Recent nam Jona het bedrijf “Tuinjan” over. Dit bedrijf staat in Gent bekend als zeer ecologische tuinonderneming en zelfs de verplaatsingen vinden plaats via een elektrische bakfiets. Volgens Jona kunnen mens en natuur op harmonieuze wijze samengaan in een tuin, en zal hij deze aanpak steeds aanmoedigen en promoten.

 

Samen met het grote publiek zal een jury beslissen wie de uiteindelijk winnaar is en zich op het slotevent van Student Gentrepreneur op 3 mei zal kronen tot ambassadeur van het Gentse Ondernemerschap. Stemmen kan nog nog tot vrijdag 21 april op deze website.

Wij wensen alvast alle kandidaten heel veel succes toe en zijn trots op zo veel ondernemerschap. Want de toekomst ligt aan de doeners.