Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

PROEFPERSONEN GEZOCHT VOOR HET INSPREKEN VAN SPRAAKSTALEN

Afbeelding Proefpersonen gezocht voor het inspreken van spraakstalen

Altijd al eens wat woordjes Chinees willen leren? Grijp dan nu je kans en registreer je als proefpersoon voor het onderzoeksproject rond accenten in vreemde talen, van de HoGent en de University of Virginia.

Onderzoekers uit de vakgroep Logopedie, Audiologie en Ergotherapie zijn op zoek naar veertig proefpersonen die het Nederlands als moedertaal hebben en die zin hebben om enkele ‘speech samples’ in te spreken in het Engels, Chinees en Frans. Het is daarbij helemaal niet van belang of je deze talen ook machtig bent of niet. Samen met een groep Amerikaanse studenten zullen de onderzoekers spraakstalen verzamelen om vervolgens akoestisch te analyseren. Uit deze analyses hopen de onderzoekers patronen te ontdekken in de akoestische kenmerken van spraak in verschillende talen. Het einddoel is om accenten in een andere taal dan de moedertaal zichtbaar te maken en vandaaruit te voorspellen welke spraakklanken in een vreemde taal moeilijk aan te leren zijn.

Zin om mee te doen? De opnames vinden plaats op woensdag 16 mei tussen 10 en 16.30 uur in het audiologielokaal op de campus Vesalius en nemen maximaal twintig minuten in beslag. Inschrijven kan via deze link. Voor vragen of meer informatie kan je terecht bij Liesbeth Van Coppenolle, opleidingsvoorzitter Logopedie en Audiologie. Proefpersonen worden niet vergoed.