Facebook Pixel Sociaal ondernemen in de opleiding orthopedagogie - Hogeschool Gent

Sociaal ondernemen in de opleiding orthopedagogie.

In de opleiding orthopedagogie zijn dit semester 300 laatstejaarsstudenten aan de slag gegaan rond sociaal ondernemen. Met 39 groepen hebben ze een haalbaar idee uitgedacht rond de buitenruimte aan het nieuwe gebouw T en hoe die ruimte op een sociale en ecologische manier kan worden ingezet.

Er werden 39 mooie ideeën verzameld waar de studenten 6 projecten uit selecteerden om voor te stellen aan een professionele jury, waar zowel HOGENT, de buurtbewoners als De Punt (platform voor sociaal ondernemerschap) in vertegenwoordigd waren. 

 

Ecologisch ingerichte containers als ontmoetingsplaats

Met verve hebben de studenten hun ideeën verdedigd in leuke enthousiaste presentaties waarna de jury een zeer moeilijke taak had. Uiteindelijk kozen ze het project van Thomas Missiaen, Emilie Geeraert, Marieke Vanden Bussche, Myrthe Wouters, Simon Schellaert, Kelly Bodson, Jakob Van Vlierberghe, Eline Devliegher rond het inzetten van containers als ontmoetingsplaats.

Vooral de manier waarop ze de buurt wilden betrekken, van de naam van het project tot het invullen van workshops, overtuigde de jury. In het project willen de studenten een echte ontmoetingsplek maken waar de multiculturele diversiteit van de buurt kan ingezet worden door samen gerechten te maken. Bovendien willen ze de band aanhalen tussen studenten en de buurt door workshops te organiseren voor en door de buurt in een ecologisch ingerichte container. Buiten wordt er in plaats voorzien voor een speeltuin voor de buurt.  

Eén ding is alvast zeker, we leveren dit jaar opnieuw toppers af in de opleiding orthopedagogie die klaar zijn om sociaal te ondernemen.