Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

SOFIE BRACKE LEGT EERSTE STEEN HOGENT SPORTHAL

Afbeelding Sofie Bracke legt eerste steen HOGENT sporthal

De HOGENT-sporthal aan de Sint-Denijslaan krijgt er een ruime sportzaal bij. Een investering in kwaliteitsvol onderwijs voor onze lerarenopleiding en extra kansen voor werkplekleren. We creëren bovendien een campus op mensenmaat waar studeren, werken én ontspannen harmonisch in elkaar haken. De eerste steen legt Sofie Bracke , schepen van sport Stad Gent, samen met algemeen directeur Koen Goethals op donderdag 25 april.

Voor onze lerarenopleiding is deze nieuwbouw zonder meer een extra troef en een serieuze bijdrage aan nog beter én kwaliteitsvol onderwijs: meer en grotere ruimtes met nieuwe mogelijkheden. Dankzij onze externe partners (Voetbal Vlaanderen, GO! Scholengroep) creëren we daarnaast ook nog extra kansen voor werkplekleren.

De plannen voor de nieuwbouw waren er al sinds 2010 maar het dossier verdween even in de koelkast. De vraag naar een ruimer aanbod van sportinfrastructuur bleef echter bestaan. Er is enerzijds onze lerarenopleiding lichamelijke opvoeding die intensief gebruik maakt van onze pleinen en lokalen en nu voor bepaalde stages – fitness bijvoorbeeld – extern locaties dient te zoeken.
Daarnaast huist de topsportschool van het Atheneum Voskenslaan net achter de hoek. De GO!-leerlingen van de opleidingen ‘Sportwetenschappen’ en ‘LO en sport’ gebruiken intensief onze terreinen. Ook Voetbal Vlaanderen was vragende partij en die partner verhoogde in 2016 haar investeringsbod aanzienlijk. In ruil heeft Voetbal Vlaanderen gebruiksrecht voor 30 jaar. En tenslotte moedigde ook de Stad Gent het nieuwbouwproject aan.

SADAR + VUGA uit Ljublijana

Architectenbureau SADAR + VUGA vatte de voorgevel zeer open op: vanaf de straat zal je als passant beweging zien. En omdat de glaspartij op de gelijkvloerse verdieping iets inspringt, vermijden we direct zonlicht. Want niets zo vervelend als tijdens een match volleybal recht in de zon te moeten kijken. De volledige omtrek van dit gelijkvloerse sportterrein krijgt een gaanderij. Daarboven komen twee fitnessruimten en een open ontmoetingsruimte/cafetaria.

Sofie Bracke metselt eerste steen

Op 25 april legden Sofie Bracke, schepen van sport Stad Gent, en onze algemeen directeur Koen Goethals tussen 16.30 uur en 17 uur de 'eerste steen'.