Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

SPREEKT DONALD MUYLLE DE WAARHEID?

Afbeelding Spreekt Donald Muylle de waarheid?

Donald Muylle kent u als de man die heel ontwapenend en overtuigend verklaart dat hij al 30 jaar keukens maakt als waren ze voor hemzelf. En om die reden werken ze bij Dovy Keukens enkel met laminaat voor de afwerking. Andere materialen deugen niet. Maar is dit wel écht zo? Volt ging ten rade bij  onderzoeker Jonathan Alaerts van de faculteit Natuur en Techniek en kreeg een antwoord op deze prangende vraag!

 

Hoe de makers van Volt bij de HoGent zijn terechtgekomen? Jonathan Alaerts licht het even voor ons toe.

"Enkele dagen voor de uitzending van de bewuste Volt aflevering kreeg ik telefoon van een partner van de HoGent met de vraag of zij de VRT mochten doorsturen naar ons voor enkele materiaaltesten. De VRT had bij hen aangeklopt, maar het bedrijf beschikte niet over de specifieke testen die nodig waren. Binnen mijn functie als onderzoeksmedewerker ben ik verantwoordelijk voor opvolging van dienstverlening in het vakgebied houttechnologie van onze vakgroep mode-, textiel- en houttechnologie.  Mijn eigen expertise binnen houttechnologie valt binnen afwerkingstechnologie, m.a.w. alles wat  op industriële wijze lijmen, vernissen, oliën, enz van hout en houtgerelateerde substraten is. Daardoor viel de vraag van Volt, om op een snelle manier een vergelijking te doen tussen melanine en laminaat helemaal binnen mijn eigen kennis en het aanbod van onze vakgroep.

Het expertise- en dienstverleningscentrum voor houttechnologie maakt integraal deel uit van de vakgroep mode-, textiel- en houttechnologie. Onze  lectoren en onderzoekers zijn actief betrokken bij praktijkgericht onderzoek naar de ontwikkeling van producten en processen en de kennis- en technologietransfer naar de hout- en meubelindustrie. Alles van industriële producten, KMO’s tot zelfstandigen zijn bij ons welkom voor gratis eerstelijnsadvies, dienstverlening, consultancy, onderzoek en navormingen."

Meer weten? Neem dan contact op met jonathan.alaerts@hogent.be