Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

STEEDS MEER ONDERNEMENDE HOGENT-STUDENTEN

Afbeelding Steeds meer ondernemende HoGent-studenten

Steeds meer ondernemende studenten

Meer en meer HoGent-studenten voelen het kriebelen om te ondernemen. Het voorbije academiejaar vonden ruim 70 studenten de weg naar het Centrum voor Ondernemen voor individuele coachinggesprekken,  om op die manier hun ondernemersidee beter vorm te geven en/of wegwijs te worden in de uiteenlopende aspecten van het ondernemen. Van die meer dan 70 studenten verkregen er 39 het bijzondere statuut student-ondernemer, wat meer dan een verdubbeling is tegenover het voorgaande academiejaar.

 

Dé Gentse Student-Ondernemer

Voor het eerst haalden ook twee HoGent-studenten de finale van de verkiezing van dé Gentse Student-Ondernemer. Uiteindelijk moesten Jona Van Laer (student groenmanagement, Tuinjan) en Angelo Medagoda (student kmo-management, Dinner on a Lake) het afleggen tegen UGent-studente Ellen Bruyninckx. Maar dat maakt er hun inspirerend verhaal niet minder sterk om!

De toenemende aandacht voor ondernemen zet zich overigens in heel Gent door. Een van de indicaties daarvan is de oprichting van de Startersfabriek, een initiatief van de stad Gent, maar met onder meer de HoGent, UGent en Arteveldehogeschool als stichtende partners. Deze drie onderwijsinstellingen verenigen zich al langer in het samenwerkingsverband Gentrepreneur, dat een belangrijke positieve bijdrage heeft geleverd aan het dynamische ondernemersklimaat dat Gent intussen kenmerkt. Binnen Gentrepreneur was Centrum voor Ondernemen het voorbije academiejaar medeorganisator van liefst 37 workshops en events die op (een element van) ondernemen focusten. Daarmee werden in totaal meer dan 1500 jongeren bereikt.

 

Studenten in NEST

Loulou João da Costa en Stef Heungens, beiden student aan KASK School of Arts, zitten niet in nesten, maar wel in NEST. Dat is tot eind 2017 de nieuwe naam van de oude Gentse stadsbib aan de Zuid. Toen de bib de boeken dichtdeed en verkaste naar De Krook, ontstond de idee om de ruimte, die tot eind 2017 leeg en ongebruikt zou blijven, tijdelijk een frisse invulling te geven. Zes verdiepingen werden omgebouwd tot onder meer ateliers, bureaus, een dansvloer, muziekstudio, evenementenzaal en café. Tot het einde van het jaar krijgt een brede waaier aan initiatieven, organisaties en bedrijven er de mogelijkheid om hun activiteiten uit te  bouwen of zichzelf in de kijker te zetten.

Dat is dus ook de twee student-ondernemers van HoGent niet ontgaan. Loulou (zie foto) laat er niet alleen haar ontwerpen (patchwork, pins,…) zien, maar organiseert ook borduurworkshops en maakt borduursels op aanvraag.

Stef baat er vanaf 8 juli, en dat gedurende de hele zomer, zijn ‘pop-up rooftop tapasbar’ BiBB uit. Behalve van lekkere hapjes en cocktails, kan je er ook genieten van het fraaie stadszicht die deze ruimte biedt.

Het Centrum voor Ondernemen brengt op 14 juli om 16.45u een bezoekje aan de student-ondernemers in NEST. Wie mee wil, is zeer welkom. Meer info via de facebookpagina van het Centrum voor Ondernemen.