Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

STUDENT GROENMANAGEMENT WORDT GENTSE STUDENT VAN HET JAAR 2018

Afbeelding Student groenmanagement wordt Gentse Student van het jaar 2018

Steeds meer HoGent-studenten voelen het kriebelen om te ondernemen, zo ook Jona Van Laer, student agro- en biotechnologie (afstudeerrichting groenmanagement). Hij ging van start met Tuinjan, een onderneming waar duurzaamheid en ecologie centraal staan. De Stad Gent verkoos Jona nu tot Student van het Jaar 2018.  

Jona startte een kleine drie jaar geleden, in het verlengde van zijn opleiding groenmanagement aan de HoGent, op zelfstandige basis met tuinonderhoud en -aanleg. Van meet af aan ging dat gepaard met een duidelijke en ecologische visie, want biodiversiteit en leefbaarheid verhogen, zijn voor Jona topprioriteiten. “Vandaar dat ik destijds heb gekozen voor de opleiding groenmanagement aan de HoGent, zodat ik mij verder kon verdiepen in de wonderlijke werking van ecosystemen en hoe de mens hier op een duurzamere manier deel van kan uitmaken”, aldus Jona. “Want een tuin is een plaats bedoeld voor reflectie, genezing en geluk. Dit maakt het beroep van tuinman tot iets magisch en omvat een grotere verantwoordelijkheid dan alleen maar streven naar groener gras dan aan de overkant.”

Zijn bedrijf, dat de duurzaamheidsgedachte consequent doortrekt in alle aspecten van zijn ondernemerschap, is ondertussen een bvba met vier vennoten en kan zelfs met die uitgebreide ploeg de vraag van de (hoofdzakelijk) Gentenaars om hun stadstuin een ecologisch verantwoorde facelift te geven, nauwelijks de baas.

Na Jorgo Struyve (Unizo student-ondernemer) en Rosine Uwayezu  (Gentrepreneur), is Jona de derde HoGent student-ondernemer op korte tijd die in de prijzen valt. Een duidelijk bewijs dat inzetten op ondernemingszin – een van de speerpunten van het onderwijsbeleid aan de HoGent – wel degelijk zijn vruchten afwerpt.

Na de ceremonie strikten we Jona voor een kort interview.

Naar het artikel op de website van de Stad Gent.