Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

STUDENTEN ACCOUNTANCY-FISCALITEIT WINNEN FINALE HIGH-PRO

Afbeelding Studenten accountancy-fiscaliteit winnen finale High-Pro

HoGent-studenten zijn doeners en dat bewezen ze nog eens tijdens de finale van High-Pro in Kinepolis Antwerpen op 19 mei 2016.

High-Pro is een project waaraan verschillende Vlaamse hogescholen in samenwerking met Handson & Partners deelnemen. De studenten vormen groepjes van maximum 8 personen en richten in groep een fictief consultancybedrijf op. Ze krijgen verschillende opdrachten en eindigen met het afsluiten van het boekjaar voor hun onderneming. Het volledige project wordt gepresenteerd in de vorm van een algemene vergadering der aandeelhouders waarbij de jury de rol van aandeelhouder opneemt.

In de finale strijden de beste teams van de hogescholen om de eerste plaats. In de namiddag mocht het team HoGent deelnemen aan de ‘battle’ met de 3 best geplaatste groepen. Accountancy-fiscaliteitstudenten Valentina Desmet, Gianni Colpaert en Katrien Rubbens (presentatoren HoGent) namen hierin het voortouw en verdedigden zich professioneel en op het scherp van de snede.

Na beraadslaging van de vakjury kwam het HoGent-team als grote overwinnaar uit de bus. Het team met Eva Wauters, Valentina Desmet, Gianni Colpaert, Hannah Van Craenenbroeck, Hadewig Malbrain, Klaas Six, Katrien Rubbens en Pieter Benoot bleek met hun dossier, presentatie en verdediging over de beste papieren te beschikken. 

  

Niet de eerste keer

Ook vorig jaar werd de High-Profinale gewonnen door een HoGentteam. Een mooie erkenning van de kwaliteit van onze studenten én de opleiding.