Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

STUDENTEN MODETECHNOLOGIE LANCEREN UNIEKE ZITPOEF IN DAKLOZENCENTRUM

Afbeelding Studenten modetechnologie lanceren unieke zitpoef in daklozencentrum

Studenten modetechnologie lanceren unieke zitpoef in daklozencentrum

De Warmste Week ligt dan wel al even achter ons, maar dat de studenten modetechnologie van de HoGent een warm hart hebben, bewijzen ze op 1 februari. Dan trekken ze met de door hen ontwikkelde Seatbag naar Huize Triest, dat in Gent zorgt voor acute nachtopvang voor daklozen en vluchtelingen. Ze nemen tien zelf ontwikkelde Seatbags mee, die aan Huize Triest geschonken worden.

De Seatbag

De Seatbag is een project van Smart Design in het tweede jaar modetechnologie. Het gaat om een zitpoef die kan worden omgevormd tot vier aparte poefjes of een ligmatras. Van de verschillende versies (voor kinderen, kotstudenten, living,…) ontwikkelden de studenten een prototype van de Seatbag voor vluchtelingen. Ze kregen alvast medewerking van enkele bedrijven die voor de nodige grondstoffen zorgden. Belangrijk daarbij was het element ‘duurzaamheid’. Zo zijn de gebruikte materialen ecologisch, recycleerbaar, waterafstotend, antibacterieel en brandvertragend. 

Huize Triest

Op 1 februari trekken de zes studenten met hun tien Seatbags naar Huize Triest. Daar krijgen de daklozen die middag een maaltijd aangeboden. De studenten zullen die middag de Seatbags leveren en meteen een dessertje meebrengen. De unieke poefs kunnen daar door de opgevangen vluchtelingen uitgeprobeerd worden. De tien Seatbags blijven daarna eigendom van Huize Triest. 

Crowdfunding

Om dit alles te realiseren zoeken de studenten nog wel wat financiële hulp: er wordt gezocht naar zo’n 300 euro om allerlei benodigdheden die niet gesponsord worden te kopen, zoals garen, gespen, ritsen,… Ook voor het dessert is een extra centje welkom. Ook jij kunt helpen door een bijdrage te storten op BE11 0635 5253 2748, met als vermelding ‘SEATBAG CARE’.