Faculteit Mens en Welzijn

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 26 29
  fmw@hogent.be

Faculteit Natuur en Techniek

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
  +32 (0)9 243 27 00
  fnt@hogent.be

Faculteit Bedrijf en Organisatie

Campus Schoonmeersen
Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent
  +32 (0)9 243 22 00
  fbo@hogent.be

School of Arts

Campus Bijloke
J. Kluyskensstraat 2
9000 Gent
  +32 (0)9 267 01 00
  www.hogent.be/arts
  schoolofarts@hogent.be

STUDENTEN TOEGEPASTE INFORMATICA IN DE PRIJZEN IN IBM MAINFRAMEWEDSTRIJD

Afbeelding Studenten toegepaste informatica in de prijzen in IBM mainframewedstrijd

Pieter De Cock en Gertjan Verhaeren, beide derdejaarsstudenten toegepaste informatica aan de HoGent hebben zich tijdens de prestigieuze mainframewedstrijd ‘Master the Mainframe Contest 2016 Benelux’ als echte mainframekenners bewezen. In deze drie maanden durende online wedstrijd eindigden Pieter en Gertjan, die de opleiding volgt in afstandsonderwijs, respectievelijk 2de en 3de  binnen België en Luxemburg. Met nog andere finaleplaatsen bewijst de specialisatie mainframe van de HoGent de kwaliteit van haar opleiding.

De ‘Master the Mainframe’ Contest is een wereldwijde wedstrijd voor informaticastudenten die jaarlijks georganiseerd wordt door mainframeconstructeur IBM. Voor de Beneluxeditie waren er dit jaar 118 deelnemers. Slechts 29 van hen haalden de eindmeet.

Op vrijdag 17 februari ontvingen de laureaten hun drone uit handen van Ivo van Horebeek, die IBM als organisator vertegenwoordigde. Onze faculteit zorgde voor het bijhorend hapje en drankje.

De wedstrijd bestaat uit drie onderdelen met een steeds toenemende moeilijkheidsgraad. In elk onderdeel worden deelnemers getest op hun kennis van de wereld van enterprise systems. Pas als je geslaagd bent voor het eerste deel, krijg je toegang tot de nodige informatie om aan het tweede deel te beginnen en daarna, op dezelfde manier, tot de informatie voor het derde deel.

De opleiding toegepaste informatica van de HoGent kaapte met Pieter en Gertjan niet alleen de 2de en de 3de prijs weg. Medestudent Gert-Jan Storme rondde ook level 3 mooi af, maar viel jammer genoeg buiten de prijzen. Voor elk van hen is dit mooie resultaat een waardevol visitekaartje in de wereld van enterprise systems.